Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż, Było 530e 2017 od wczoraj jest 520e LCI i co można powiedzieć, wali biedą :)

Róznice negatywne standard vs standard

-brak halogenów przednich w standardzie

-brak napedu DVD

-brak dysku na nagrania

-brak 3 strefy klimatyzacji

-brak podswietlenia listew progowych e-drive

-brak lampek czerwonych ostrzegawczych w drzwiach

-tylko pojedyńcza kamera czołowa(nie wiem czy to wada)

-brak licznika dziennego przebiegu

-brak możliwosci przełączania funkcji komputera pokladowego na desce(sa nieprzydatne funkcje same typu G-meter czy wskaźnik mocy i momentu)), jest tylko na wyswietlaczu centralnym, to jest lipa.

-generalnie ta nowa deska jest do dupy. kompletnie nieprzejrzysta. funkcje sa w randomowych miejscach. Jakis dzieciak od nintendo ja projektował.

-chyba prawe lusterko bez sciemniania

-brak srebrnych wstawek w klamkach i w kilku innych miejscach .

-oddzielne przyciski cancel/resume do sterowania tempomatem , idiotyczne.

Pozytywy:

+większy akumulator +20%

+kabel Type2-Type2 dodali gratis

+BMW Digital Key ale nie wiem czy to nie częsć komfortu zamykania.

+wydechy romboidalne w standardzie

+przednie reflektory standard LED maja teraz 4 żródła swiatła a nie 2.

Gdyby nie dodatkowe wyposażenie które wziąłem to chyba bym ten pojazd na śmietnik wywalił. Na dodatek po 24h zepsuł sie moduł bluetooth prawdopodobnie.

jakby ktoś pytał dlaczego 520e i że to muł to tak jest słabszy wyraźnie ale przy obecnym taryfikatorze to zaleta :)

to be updated.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w preLCI chyba tez prawe nie bylo elektrofotochromatyczne.

Przyciski na kierownicy + licznikowe sprawy były od 2019 bodajże od wejscia MGU

Patrząc na obecne czasy to można by rzecz... 'ciesz się że masz'.

Jakie miałeś audio w preLCI i jakie masz teraz?

Jak porównujesz audio?

Niby w LCI gra gorzej.

Opublikowano

Jak porównujesz audio?

Niby w LCI gra gorzej.

Nie porównuje audio bo przejscie z HiFI->HK. Bananów do jabłek nie porównuje zwykle:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak porównujesz audio?

Niby w LCI gra gorzej.

Nie porównuje audio bo przejscie z HiFI->HK. Bananów do jabłek nie porównuje zwykle:)

To i to jest owocem.

A jak porównujesz przesiadke z Hifi preLCI na HK LCI?

Opublikowano

To i to jest owocem.

Powiem szczerze nie jestem audiofilem ze słuchem ponadnormatywnym jak większośc tutejszych grupowiczów :) więc nie odniose się do tego profesjonalnie. HK ma jakis niby processor Logic Surround i głosniki w tylnich drzwiach , HiFI nie ma. W porównaniu do innych pojazdów którymi jedziłem przez ostatnie 4 lata uważam ze HiFi BMW było bezkonkurencyjne. Ale jak wspomniałem to wrażenia subiektywne. Nie brałbym HK ale po prostu było w pakiecie i tak wyszło i chyba dobrze bo jakos polubiłem ten Surround( tak wiem Surround jest dla cieniasów muzycznych) . To co moge napewno powidziec to bazowe audio w nowym X3 to szmelc nawet jak dla mnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To i to jest owocem.

Powiem szczerze nie jestem audiofilem ze słuchem ponadnormatywnym jak większośc tutejszych grupowiczów :) więc nie odniose się do tego profesjonalnie. HK ma jakis niby processor Logic Surround i głosniki w tylnich drzwiach , HiFI nie ma. W porównaniu do innych pojazdów którymi jedziłem przez ostatnie 4 lata uważam ze HiFi BMW było bezkonkurencyjne. Ale jak wspomniałem to wrażenia subiektywne. Nie brałbym HK ale po prostu było w pakiecie i tak wyszło i chyba dobrze bo jakos polubiłem ten Surround( tak wiem Surround jest dla cieniasów muzycznych) . To co moge napewno powidziec to bazowe audio w nowym X3 to szmelc nawet jak dla mnie.

A głośność i bass w LCI? Pytam, bo w LCI audio jest inaczej rozwiązane jak w przed MGU.

A jak wyciszenie w LCI a preLCI? Duza roznica?

Opublikowano

A jak wyciszenie w LCI a preLCI? Duza roznica?

Moje dzieko mówi że jest ciszej w kabinie. Mi tez sie tak wydaje. Chociaz prze jeżdzie na prądzie wydaje mi sie że jest tak samo. Tam wydech miał realnie z 50tyś wiec tez mógł sie podgłośnic już.

Co do audio to naprawdę mam wrażenie że doszedł tylko ten Surround z takich odczuwalnych kwestii. takie pierwsze wrażanie. Może później cos innego wychwyce. Ja jestem zadowolony bo jak mówiłem jak sie przesiadam z samochodów znajomych to jest przepaść i była wtedy tez przepaść.

• 11 miesięcy temu...