Skocz do zawartości

...co to mi daje metaliczny podzwiek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E36 przednie wdzwi( kierowcy) przy zamykaniu slycze jakies niby to pukniecie niby to jakis dzwonienie czegos metalowego....( w drzwiach pasazera nie ma tegoi zamykaja sie idealnie cicho i glucho)

dodam ze zdjolem tapicerke i juz zabezpieczylem wszystkie przewody piankowymi rurkami, zrobilem to tez z trzpieniem od zamykania drzwi( tym co sie podnosi i chowa przy zamykaniu zamka) rowniez nasunolem na metalowy trzpien laczacy klamke ( od srodka ) i zamek w drzwiach i myslalem ze bedzie spokoj az tu znowu mi gadzina jakas puka czy dzwoni...irytuje mnie to( choc nie ejst to dokluczwie pukanie ale chce sie pozbyc tej popiedulki)

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano

Witam

Miałem ten sam problem. Łatwo go rozwiązać.

Najlepiej wyciągnąć szybę ale jest to nie konieczne, poprostu ułatwia pracę:P

Potem jak patrzysz na drzwi to są 2 prowadnice od szyby. Na 100% lewa prowadnica wypadła z dziury w ktorej powinna byc zamocowana. Klucz 10 odkrecasz prowadnice wyciagasz ją w dół. Następnie zagnij nieco taką blaszkę w prowadnicy wygląda jak klamra od spinacza do prania :) Zegnij ją tak aby przerwa była mała miedzy prowadnica a nią. Następnie wsuń to w dziurkę która jest na górze prawie przy samym otworze gdzie szyba wchodzi, potem skręcasz spowrotem śróbkę 10 i "WŁALA" :) (gotowe)

Może napisałem to zbyt chaotycznie ale bedzie wiadomo o co chodzi.

Pozdro!

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

a jakbym mial cos z ta prowadnica to mialaby ona wplyw na zla prace opuszczania i podnoszenia szyby?( bo u mnie szyba chodzi bez problemu dodam ze nie mam elektrycznych szyb)

Opublikowano
a jakbym mial cos z ta prowadnica to mialaby ona wplyw na zla prace opuszczania i podnoszenia szyby?( bo u mnie szyba chodzi bez problemu dodam ze nie mam elektrycznych szyb)

Nie ma to wplywu na prace szyby, jedynie ta prowadnica tlucze o blache wewnatrz drzwi i to jest ten dzwiek.

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

ZAMYKAM TEMAT :D :D :D

problem rozwiazany-Rozebralem drzwi, i zaczalem sprawdzac co przy uderzeniu moze pukac( jakies dziwne luzy sa od zamka do calego srodka -chodzi o maly trzpien co kiedy przekrecam klucz w zamku pociaga zapadki , ma dziwny luz na boki, chcialem to usztywnic ale nie dalo rady) zaczolem szukac dalej i w sumie kazdy drut co pociaga cos ma jakis luz i moze w wiekszym stopniu lub mniejszym "dzwonic"

Prowadnice szyb OK, byly zatrzaski na nich i zadna prowadnica nie dzwoni.Wszystko co sie tylko dalo zabezpieczylem pianka zeby nie mialo p[rawa dawac zadnych stukow. ........Przynioselm latarke zeby zobaczyc co i jak z tym zamkiem jest i EUREKA jakis "fachowiec" przy jakiejs robocie zostawil lub mu wyskoczyl wlasnie taki stalowy jak klamerka zacisk co trzyma prowadnice plastikowa na szynie. zalozyl inny a tego zostawil w drzwiach......lezal na dole w samym lewym rogu-nawet ni ebylo go widac-nie mialem szans go zobaczyc wyjolem go ( mam teraz jedna sztuke zatrzasku na PLUSIE) :mad2: patalachy nie mechanicy-czy kazdy szarak musi zawsze poprawiac i pilnowac kazdego co robi cos przy jego samochodzie?! :modlitwa: Kiedy sie cos w koncu zmieni w naszej Polsce( nie tyczy sie to wszytskich mechanikow ale szczerze to chyba kazdy z nas mialbyu cos czasami do zarzucenia w tym temacie)

dzieki chlopaki-cos nie cos mnie nakierowaliscie