Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam światka automatyczne czyli w dzień świeca same ringi a gdy jest ciemno zapalają się pełne światła. Problem polega na tym ze działa to na jednym kluczyku. Na drugim kluczyku i światłach auto cały czas się pała pełne światła czy to dzień czy noc? Trzeba kodować drugi kluczyk czy jak. Jeśli kodowanie to czy przez interfejs obd z Allegro z możliwością kodowania dam radę to zrobić? Np przez BimmerCode? Drugie pytanie czy gdy świeca te niby same ringi w dzień to czy powinny świecić tez jakby obrysówki czy jak to nazwać w e90 LCI jest to nad kierunkami takie pomarańczowe światełka. Jeśli można coś zdziałać takim obd z alegro to kto co by polecił żeby można było się pobawić z tym za nie tak wielkie pieniądze.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A sprawdzałeś na tym drugim kluczyku czy opcja dziennych świateł jest włączona? pod kluczyk jest sporo opcji indywidualnych jak ustawienie klimatyzacji, ustawienie foteli światła, może drugi kluczyk gdy jest włączony opcja dziennych świateł jest wyłączona? przy dziennych światłach te trzy diody nie świecą, tylko przy powitalnych, mijania i drogowych. Jeśli chodzi o kodowanie to na forum są obszerne osobne tematy poczytaj sobie i wybierzesz co ci będzie pasować, ja zainstalowałem sobie INPA, NCS ISTA i podstawowe rzeczy jak doposażenie umiem sam sobie zrobić. jak np. ustawić sobie możliwość wyboru czułości tego przejścia z dziennych na mijania.