Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Fabryczne gumy letnie już Ci się skończyły ? Ile na nich przejechałeś ? Ja mam dopiero 1 sezon za sobą na fabrycznych gumach letnich Pirelli i specjalnie zużycia nie zauważam.

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano

83k to już słuszny przebieg na gumy letnie, nawet wliczając w to przebieg na gumach zimowych.

Fabryczne miałeś Pirelli P-Zero ? Ja mam fabryczne Pirelli P=Zero bez r-f i w sumie nie są złe, ale więcej by mogły kleić na zakrętach - czasem jak za szybko w rondo wlecę to się uślizgują, ale może ja za dużo wymagam od SUV-a :mrgreen:

Może jak miałeś Pirelli to teraz może Michałki spróbuj ?

Z tego co pokazuje konfigurator z homologowanych opon to Pirelli P-Zero r-f lub Michelin Latitude Sport 3 ZP (też r-f)

https://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/original-bmw-accessories/kompletne-kola-bmw.html

konfigurator co prawda pokazuje kompletne koła, ale jak się wejdzie w szczegóły to widać z jakimi oponami.

Pozdrawiam

KrzychoM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie tylko Pirelli i Michelin, ja mam fabrycznie 20' bridgestone z runflat i polecam, bardzo dobre prowadzenie i przyczepność. Ze zużywaniem na razie jest bardzo dobrze.

W poprzednich latach zjechałem ok.3 kpl Michelin. Jeżeli chodzi o trwałość to nie polecam, bardzo szybko się zużywają. Nie wytrzymywały 2 sezonów a robiłem ok. 35 rocznie. Jednak przyczepność i wyciszenie bardzo dobre ale tylko w początkowej fazie ich użytkowania. Bardzo szybko się ząbkowały (kupowałem Piloty), sam nie wiem dlaczego ciągle je kupowałem chyba z sentymentu do marki.