Skocz do zawartości

[e36] Zderzak problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze zderzakiem, po lewej stronie prz lampie a dokladnie jej zewnetrznej stronie ( czyli w strone nadkola) zrobila sie szczelina gdzies kolo 5-7 mm troche po skosie idzie.. Sciaglem listwe w tym miejscu jest tam taka jak by plastikowa spinka. Lecz z tego co przejrzalem po tematach i internecie nie mam pojecia czy to bedzie jej wina, czy moze gdzies zawadzilem i cos odgiolem...? Widzialem to http://www.logun.org/m3_bumper.htm ale z tego co widze na zdjeciu to sa chyba sruby ??? Moze ktos mial cos podobnego i dowiem sie cos wiecej zanim zaczne to rozbierac

Pozdrawiam i Dziekuje za Pomoc !!!

Opublikowano
po odkręceniu śrub zaznaczonych na zdjeciu 1 (tych 4) sciągniesz zderzak. jest on równiez mocowany do blotników za pomocą prowadnic na które jest wsuwany wiec tam nic nie trzeba odkręcac. Mozliwe ze jedna z prowadnic w twoim przypadku sie opusciła o dlatego zderzak odstaje (od listwy atrapy). Jest niewielka mozliwosc regulacji wysokości tych prowadnic (2 fkrety za nadkolem). Chyba ze u ciebie opisciloa sie ta listwa atrapy bo to ona ma bezposredni styk z lampą a nie zderzak. listwa atrapy jest mocowana na stale do blotnika bez mozliwosci regulacji równiez za pomocą 2 fkrętów. Byc moze ze one sie poluzowaly . aby jes dokręcic to chyba najprosciej jest odkrećic zderzak .
Opublikowano
po odkręceniu śrub zaznaczonych na zdjeciu 1 (tych 4) sciągniesz zderzak. jest on równiez mocowany do blotników za pomocą prowadnic na które jest wsuwany wiec tam nic nie trzeba odkręcac. Mozliwe ze jedna z prowadnic w twoim przypadku sie opusciła o dlatego zderzak odstaje (od listwy atrapy). Jest niewielka mozliwosc regulacji wysokości tych prowadnic (2 fkrety za nadkolem). Chyba ze u ciebie opisciloa sie ta listwa atrapy bo to ona ma bezposredni styk z lampą a nie zderzak. listwa atrapy jest mocowana na stale do blotnika bez mozliwosci regulacji równiez za pomocą 2 fkrętów. Byc moze ze one sie poluzowaly . aby jes dokręcic to chyba najprosciej jest odkrećic zderzak .

Bede musial znalesc chwilke czasu i go sciagnac to bedzie chyba najlepsze rozwiazanie...strasznie to nie estetycznie wyglada...!!

Opublikowano
Tak wienc rozebralem, i tak jak mowilem sa jakies spinki pod listwa zderzaka, ta kolo lampy docislem i narazie jest. Natomiast zauwazylem ze brakuje tej od strony nadkola...! Teraz mam problem bo nie wiem jaka ta spinke kupic..hmmm moze jednak ktos mial cos kiedys podobnego!!!