Skocz do zawartości

licznik elektroniczny?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Tak jak w temacie,chodzi o wyswietlacz pod zegarami.Problem polega na tym ze raz pokazuje wszystko jak nalezy a za chwile znika polowe cyfr tak jak w zegarku elektronicznym kiedy baterie padaja.Czy jest mozliwosc wymiany samego tego ustrojstwa,a jednoczesnie zachowac przebieg itd?Mechanik powiedzial ze trzeba cale zegary wymienic,czy to prawda?

Pozdrawiam :wink:

Opublikowano
Z tego co ja się orientuję to ten element wymienia się sam więc nie trzeba całych wymieniać. Oczywiście jak wymienisz całe to też pomoże ale po co do wróbla z armaty strzelać. Pozatym żeby zachować przebieg trzeba moduł pamięci przełożyć do nowych zegarów. Ja bym jeszcze na twoim miejscu przeczyścił te kostki podpięte do zegarów bo to też może być przyczyna ich niesprawności.
BMW forever!!!
Opublikowano
Witam.Ja mam podobny problem z tym ze u mnie nie znika polowa cyferek tylko podswietlenie przebiegu jest bardzo slabe,pod slonce widac wszystkie cyferki ale jak jest ciemno to bardzo slabo.dodam ze zegray swieca pieknym czerwony kolorkiem:)czy da sie jakos wymienic zaroweczki tego podswietlenia przebiegu??
Opublikowano
u mnie tez jest podobny problem z tym wyświetlaczem, Czasami znikaja dwa segmenty oststnie w dziennym przebiegu (setki metrów), czesciej tych segmentów nie wyświetla niz wyświetla.