Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
amadeus765, BSI możesz dokupić kiedy chcesz . BRI przez 90 dni od daty I rejestracji .

Co do rabatowania BSI/BRI - wiem co piszę - przez ostatnie 8 lat kupiłem ponad 100 sztuk nowych BMW, więc uwierzcie mi, wiem co piszę :D . To się nie rabatuje. A jak komuś się wydaje, że dostał rabat , to niech zainwestuje w nowy kalkulator i jeszcze raz przeliczy :mad2: .

100 sztuk? Ładna flota ;-)

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oto jak działały rabaty na pakiety w moim przypadku:

Od razu zaznaczę - najpierw kupiłem samochód, a później dokupiłem do niego pakiet, także ceny jednego i drugiego były od siebie niezależne.

Sprawdziłem przed chwilą fakturę z pakietem. Rzeczywiście, kolumna "Rabat %" pokazuje 0, natomiast "Cena jednostkowa netto" została odpowiednio obniżona, przez co Wartość brutto spadła z 5100 do kwoty obniżonej o wynegocjowaną wartość rabatu.

Więc tak - pakiety się rabatuje.

Kiedy kupowałeś? Wtedy była może taka cena a nie rabat. Albo była jakaś jednorazowa promocja. Ja np kupowałem BSI na black week i w ciągu kilku dni była jednorazowa promocja -30% co nie oznacza ze się pakiety rabatuje. Kupowałem kilka BMW w rożnym czasie i wiele pakietów i zawsze był temat braku rabatowania. Arturo przy 100 autach ani razu nie dostał rabatu, ale wg Ciebie jest rabatowanie co do zasady.

Proponuje zebys zadzwonił w poniedziałek do swojego handlowca i zapytał o ofertę rabatów na pakiety do swojego auta i napisz nam na forum jaka odpowiedz dostałeś.

Opublikowano

Kiedy kupowałeś? Wtedy była może taka cena a nie rabat. Albo była jakaś jednorazowa promocja. Ja np kupowałem BSI na black week i w ciągu kilku dni była jednorazowa promocja -30% co nie oznacza ze się pakiety rabatuje. Kupowałem kilka BMW w rożnym czasie i wiele pakietów i zawsze był temat braku rabatowania. Arturo przy 100 autach ani razu nie dostał rabatu, ale wg Ciebie jest rabatowanie co do zasady.

Proponuje zebys zadzwonił w poniedziałek do swojego handlowca i zapytał o ofertę rabatów na pakiety do swojego auta i napisz nam na forum jaka odpowiedz dostałeś.

Tak i ta jednorazowa promocja akurat dawała dokładnie taki % rabatu, jak dostałem na całe auto.

Z handlowcem już rozmawiałem kupując samochód, umówiliśmy się na rabat na pakiety zgodny z rabatem na auto i tak też dostałem na fakturze.

Opisałem jak to u mnie wyglądało i na tym kończę temat :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To poproszę na priv namiar na handlowca, mam do kupienia jeden pakiet i chętnie skorzystam z rabatu :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie też było - w przypadku 3er i 5er- jak koledzy piszą , BSI i BRI nie są uwzględniane w rabacie na auto , a na dowód 2 miesiące temu zamówiłem 5er , wstępnie z leasingiem na 4lata i BRI na 4 lata , zmieniłem zdanie i prosiłem o nową kalkulację leasingu na 3 lata z BRI na 3 lata który o kilka tysiące był tańsze w porównaniu do tego na 4 lata , i faktycznie w nowej kalkulacji kwota rabatu nie uległa zmiany , czyli na chłopski mój rozum ten pakiet nie był objęty rabatem .
Opublikowano

Podłączając się pod temat : co sądzicie o pakiecie przeglądów ?

To, ze gwarancja ma sens, to raczej pewne, ale zastanawiam się nad opcją za 4K i przeglądach na 5 lat / 100tys.

Ogólnie rocznie robię około 10tys, a przegląd według bmw należy robić co 2 lata. Pomijając przegląd "zerowy" po 2-3 tys za który i tam muszę zapłacić z własnej kieszeni, to pewnie wyjdą mi 2 przeglądy przez to 5 lat. Z matematycznego punktu widzenia, niby nie ma sensu brać pakietu... Braliście tą opcję ? Ile płacicie za przeglądy ?

Bez-tytu-u.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zadzwoń do serwisu, podaj swój vin i poproś o wycenę opcji 5 lat/60kkm luv 5/80kkm I taka kup po odbiorze auta. Jak wyjeżdzasz więcej to dopłacisz różnice później. Przelicz czy Ci się opłaca, ale na 90% tak, chyba ze po warsztatach poza Aso będziesz chciał po kosztach dłubać. Olej Ci pewnie wyjdzie po ok 25k, przy okazji filtry, filtr kabinowy. Co drugi olej jest większy serwis w którym dochodzi pare rzeczy.
Opublikowano
Zadzwoń do serwisu, podaj swój vin i poproś o wycenę opcji 5 lat/60kkm luv 5/80kkm I taka kup po odbiorze auta. Jak wyjeżdzasz więcej to dopłacisz różnice później. Przelicz czy Ci się opłaca, ale na 90% tak, chyba ze po warsztatach poza Aso będziesz chciał po kosztach dłubać. Olej Ci pewnie wyjdzie po ok 25k, przy okazji filtry, filtr kabinowy. Co drugi olej jest większy serwis w którym dochodzi pare rzeczy.

No i to jest pomysł :)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Tylko czy posiadasz już VIN swojego auta? Bo ja nie dostałem konkretnej wyceny z uwagi że jeszcze nie znam VIN

Opublikowano

Tylko czy posiadasz już VIN swojego auta? Bo ja nie dostałem konkretnej wyceny z uwagi że jeszcze nie znam VIN

nie, jeszcze nie, pytam na przyszłość jak to rozegrać ;)
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

nieduża oszczędność, kosztem kilometrów :)

- Pakiet Service Inclusive - 5 lat / 60.000km - 3100 zł

- Pakiet Service Inclusive - 5 lat / 80.000km - 3900 zł

- Pakiet Service Inclusive - 5 lat / 100.000km - 4000 zł

Dodatkowo usłyszałem, że są to ceny przy zamówieniu. Dokupienie przy odbiorze lub później będzie droższe.

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
A przedłużenie gwarancji ?? Czy też przy zamówieniu !!!

Usłyszałem, że może się też różnić cena. Planowane są podwyżki, więc nie będzie obowiązywała cena z dnia zamówienia przy dokupieniu później.

Bez-tytu-u.jpg