Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem w internecie ale nie znalazłem. W jaki sposób mogę wymienić gumy tylnego stabilizatora w BMW E91? Dojście jest w jakiś sposób od bagażnika, czy jak? Obejmy są przykręcone od góry, klucza od dołu z kanału tam nie wsadzę.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam wg. mnie nie trzeba demontować wózka tylko ostatnio jak zmieniałem wahacze widać od strony nadkola w głębi śruby wraz z gumą i wystarczy płaski klucz lub mała grzechotka i powinno się udać
Opublikowano
odkręcamy drążki stabilizatora i bez problemu odkręcamy mocowania stabilizatora i na luzie idzie wymienić. Troche miejsca mało chyba po lewej stronie i warto mieć płaski klucz z grzechotką
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No skoro tak twierdzicie, ok. Jakos tego nie widze bez opuszczania wozka a robilem wielokrotnie, odkrecic to mozna, zdjac stare mocowania z gum, wymienic i zamontowac nowe. Chyba cos zle robie skoro to takie proste.
Opublikowano
Robiłem na lewarku i na luzie bez problemów tylko miejsca mało i sie szło wściec :D