Skocz do zawartości

Pomocy!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pomocy chcialem wymienic plyn chlodzacy ale nie moge!! odkrecilem korek przy chlodnicy plyn zlecial ale caly czas plyn jest w zbiorniczku! Co mam teraz zrobic??!! :mad2:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

No to musisz odkrecic srobke http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF61&mospid=47516&btnr=17_0105&hg=17&fg=05

nr 2

I jeszcze njalepiej weze. Zeby wszystko wylecialo, jesli masz zimny silnik to na sekunde mozesz odpalic go i przygazowac, ale delikatnie do 2 tys. Ale na moment, zeby nie zatrzec pompy wodny. powinna wysleciec reszta. Pozniej wszystko zakrec, zalej. Do tego ukladu wchodzi ok 12 l. plynu. Pozniej musisz starannie odpowietrzyc. That's All.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
no spokon napisz jeszce w jaki sposob mam go odpowietrzyc.....poprzez otwarty korek w zbiorniczku wyrownawczym??? ja nie mam pojecia :? a i czy poprzez odkrecenie tej srubki nr2 wyplynie tez plyn ze zbiorniczka??
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

o maly zbiornik sie nie przejmuj,

Odpowietrzasz po przez ta srobke, wlewasz plyn, patrzysz ile wchodzi i pozniej wlaczasz silnik i powoili dolewasz jak ubywa, pozniej dolewasz wiecej i wiecej, pozniej sprawdzasz czy plyn jest juz w rurach po przez przyskanie tej z prawej strony stoja\c przodem do otwartej maski, caly czas na otwartytm korku, i tak przez dlugi czas, musisz wiedziec ile juz wlales, bo powinno wejsc przynajmnie z 9-10 l, bo calkowiecie z bloku plynu nie wylejesz. Pozniej jak juz wejdzie tak duzo i poczujesz, ze rura rtobi sie ciepla, ze termostat sie otworzyl, zakrecasz korek i regulujesz tym odpowietrznikiem. Ogolnie nie wiem jak to dokaldnie opicsac, ale tak ja odpowietrzalem. Najlpiej jak wlaczysz sobie jeszcze test nr 7 na boardzie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką