Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam do was pytanie, po czym można wzrokowo rozpoznać czy samochód jest wyposażony jak w temacie w Active Steering ? Samochód z 2008 roku, ponieważ czytałem wiele opinii aby się raczej wystrzegać samochodów wyposażonych w ten aktywny układ kierowniczy. Gdyż przymierzam się do kupna E60 530D i przy okazji bym prosił o jakąś opinie na ten temat, czy ten układ jest awaryjny, bo jedyne co wyczytałem to to, że drogi w naprawie ;f. Z góry dziękuję :)
Opublikowano

Wystrzegaj się samochodów w których nikt nic nie robi. AFS jest bezawaryjny jeżeli auto jest dbane i nie miało wypadku. Lub miało wypadek ale ktoś je naprawił bardzo dobrze a nie po taniości. W przeciwnym razie ze wszystkim będą problemy nawet jak w tytm aucie nic nie będzie

AFS rozpoznasz po

1. Wielkim cylindrycznym zbiorniku na olej od wspomagnia

2. Wielkiej podwójnej pompie wspomagania i masą przewodów hydraulicznych

3. Bardzo lekko chodzącej kierownicy

4. A jak odepniesz aku i podłączysz to na dzień dobry wywali Ci błąd braku inizalizacji AFS :) (Ale spokojnie, układ można inicjalizować nie podpinając nic do auta)

Opublikowano
Active steering akurat jest spoko, uszkadzały się wiązki ale tak to raczej nic się nie dzieje. Bardziej obawiałbym się dynamic drive
E36 M54b25 - Drift&Fun