Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Od początku zakupu (1.5roku) borykam się z problemem szumu/wiania powietrza/gwizdów z prawej strony drzwi pasażera. Wiadomo model e82 bezramkowe drzwi

Próbowałem różnych sposobów typu udanie się do zakładu który profiluje i ustawia szyby. Nie pomogło. Szum i inne duperele ukazuje się głównie podczas jazdy autostrada przy większych prędkościach typu 150+. Przy 200 jest już totalny dramat.. nie da się po prostu jechać bo nawet radio tego nie zagłuszy. Może ktoś z was się borykał z tego typu problem i wie jak to rozwiązać ? Mechanik rozłożyl ręce i kazał udać się do blacharza. Sam rozbierałem ten boczek i jedyne co podejrzanego ukazało się moim oczom to że na szybie był napis e87. Czy jest możliwe że ktoś po prostu przełożył szybę ? Czy one tak szły w produkcji? Dodam że ta strona napewno dostała kiedyś strzała / była obrysowana bo miernik coś koło 500 pokazuje. No i następny fakt to taki że jak zamykam naraz szyby , przodu to mam wrażenie że jakieś pół sekundy dlu,ej zamyka się ta prawa strona z której świszczy. Uszczelki niby nie są w jakimś złym stanie ale przed ich wymiana chciałbym skonsultować z wami ta sprawe. Dziękuję za przeczytanie tej że oto lektury i czekam na wasze podpowiedzi.

Opublikowano

Szyba od e 87 pasuje tylko do e87 tak mi pokazuje na BMW store,

Ale może jeszcze sprawdź czy jest na niej numer katalogowy i porównaj.

Ale jak tylko zacząłem czytać to od razu pomyślałem czy auto nie było czasem trafione, ale jeśli tak to sam sobie odpowiedziałeś co jest przyczyną :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E82 to przeciez coupe, szyby sa inne. Przede wszystkim nalezy ustalic skad gwizda, z szyby? Z lusterka? Z uszczelki pomiedzy drzwiami? Ustawianie szyby w coupe tez nie jest proste i potrzeba do tego specjalnego klucza oraz dokladnie ustawic mm szpar, nie moga byc rowne na calej dlugosci. Robilem to w swojej i jest z tym troszke zabawy.
Opublikowano

Patent z USA - sprawdzony u mnie - Działa :)

https://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=1036617

U mnie świst pojawiał się przy prędkościach autostradowych po stronie pasażera. Najmocniej było słychać gdy był boczny wiatr od strony kierowcy.

Podciśnienie na zewn. stronie odciągało szybę od uszczelki i to gwizdało. Po "wzmocnieniu" uszczelki - cisza

Opublikowano
Dobra rozebrałem jeszcze raz drzwi. Szyba z każdej strony jest taka sama , z takim samym oznaczeniem itd. widać że nie dochodzi do końca prawa strona. Można ją delikatnie złapać i tak jakby podnieść i jest szczelna ale wtedy podczas otwierania drzwi zachacza o karoserię ( mocniejsze pociągnięcie może ja wyrwać i pęknie ) już zgłupiałem totalnie , rozbierałem to z ziomkiem i mówił żebym spróbowal wymienić stelaz i żebym podjechał do kogoś kto profiluje szyby w coupe. Może zna ktoś kogoś w Łodzi co się tym zajmuje ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisales, zachacza o karoserie, nie dziala automatyczne opuszczanie przy otwieraniu?