Skocz do zawartości

Problem z elektroniką. 2000 rok 4.l diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Zastanawiam się, czy jeszcze ktoś obserwuje takie dinozaury jak e38 ale do rzeczy. Problem dotyczy świateł stopu, pozycyjnych, podświetlenia tablicy i cofania, których nie ma ale za parę dni znowu są. Niedziałającego tempomatu i czujników parkowania, których nie ma i nie wróciły (mechanik, u którego stał parę miesięcy twierdzi, że to przez niesprawny radar), radio raz gra a raz nie obraz na dużej navi jest cały czas. Może któryś z was zajrzy przypadkiem i coś mu świtnie, będę bardzo rad. Mogę podejrzewać, że to moduł świateł, ale radio pdc i tempomat chyba nie podlega pod nie. Cała inna elektronika działa. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popatrzyłem na schematy elektryczne i dla podanych przez ciebie odbiorników , wspólnymi modułami są...

- A3 - moduł świateł

- A63 - zegary

Opublikowano
Witaj Burzo. Dziękuje, że tak szybko odpowiedziałeś. Dzisiaj rano wydawało mi się, że nie ma stopu, przyjechałem do pracy i po dwóch godzinach wróciłem i miałem światło stopu i cofania ale tylko z prawej strony, i przed chwilą jak wróciłem też były światła, ale tylko z prawej strony. Czy to potwierdza uszkodzony moduł świateł. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam pojęcia.

Należało by zacząć od najprostszych rzeczy.

Sprawdzić kości przy lampie , czy konektory nie są skorodowane lub za bardzo rozgięte .

Poruszać przewodami , w miejscu przechodzenia z klapy bagażnika do nadwozia auta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Szczęśliwego Nowego Roku. Witam. W Sylwestra miałem sytuację po zatrzymaniu auta, zgaszeniu i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki radio zaczęło grać, choć wcześniej nie grało. Czy to i reszta moich problemów może być przyczyną walnięta stacyjka. Dziękuje i pozdrawiam.