Skocz do zawartości

E39 528i lpg 1xvanos spalanie benzyny rzędu 39,5l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Jestem nowy na forum, wiec przepraszam za jakieś opisowe „wpadki”.

Postaram opisać się problem najdokładniej jak mogę.

Ponad rok temu miałem stłuczkę, po której zostało uszkodzone/wymienione:

-Pas przedni

-zderzak

-maska

-osłona wentylatora

-chłodnica wody

Od tamtej pory jaja się dzieją z tym autem. Mechanicy rozkładają ręce..komputer nie wyrzuca żadnego błędu.

Spalanie srednie obecnie wg komputera to 39,5l/100km tak pokazuje komputer oraz ekonomizer. I jest to spalanie rzeczywiste, po zalaniu auta Np. do połowy komputer pokazuje , ze mam 100km do przejechania .

Po dodaniu lekko gazu od razu wskazówka ekonomizera idzie na maxa co jest zrozumiałe przy przyspieszaniu ,ale praktycznie nie spada. Jazda na tempomacie 90km/godz

Spalanie tez max

Spalanie lpg po stłuczce ok 21l w mieście

Przed ok 15 miasto

Mechanik uszczelnił dolot, wymienił odme, świece, przepływomierz.

Kolejny wymienił sondę lambde ta druga.

Ten co nawymienial mi tyle gratów, na koniec powiedział ,ze nie ma ciśnienia w cylindrach co okazało się kompletna bzdura.

Przed stłuczka oraz po niej wciąż występuje jeszcze jeden problem traci ogrzewanie.na początku przez kilka km grzeje a potem już nie. Ale myśle , ze to nie ma związku , gdyż występowało to zjawisko przed stłuczka.Robiliśmy test na co2 wiec jestem prawie pewny , ze uszczelka pod głowica jest ok. Zreszta przejeZdzilem już rok od stłuczki nie dolewając oleju ani płynu chłodniczego. Wskazówka temperatury w pionie.

Koledzy co robić ?? Co jeszcze może mieć wpływ na to nieszczęsne spalanie ?

Jestem z Gorzowa Wielkopolskiego i jeden ze speców od BMW robił mi samochód , może narazie nie będę mówił który :)

To po krotce opisany problem

Pozdrawiam Serdecznie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki masz teraz przepływomierz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jaki masz teraz przepływomierz?

Nie pamietam, tzn chodzi Ci o firmę ?? Napewno Zapłaciłem Za niego ok 500zl. Ale czy mnie nie skroił typ to tego nie jestem w stanie powiedzieć. J

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To musisz się dowiedzieć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam serdecznie

Jestem nowy na forum, wiec przepraszam za jakieś opisowe „wpadki”.

Postaram opisać się problem najdokładniej jak mogę.

Ponad rok temu miałem stłuczkę, po której zostało uszkodzone/wymienione:

-Pas przedni

-zderzak

-maska

-osłona wentylatora

-chłodnica wody

Od tamtej pory jaja się dzieją z tym autem. Mechanicy rozkładają ręce..komputer nie wyrzuca żadnego błędu.

Spalanie srednie obecnie wg komputera to 39,5l/100km tak pokazuje komputer oraz ekonomizer. I jest to spalanie rzeczywiste, po zalaniu auta Np. do połowy komputer pokazuje , ze mam 100km do przejechania .

Po dodaniu lekko gazu od razu wskazówka ekonomizera idzie na maxa co jest zrozumiałe przy przyspieszaniu ,ale praktycznie nie spada. Jazda na tempomacie 90km/godz

Spalanie tez max

Spalanie lpg po stłuczce ok 21l w mieście

Przed ok 15 miasto

Mechanik uszczelnił dolot, wymienił odme, świece, przepływomierz.

Kolejny wymienił sondę lambde ta druga.

Ten co nawymienial mi tyle gratów, na koniec powiedział ,ze nie ma ciśnienia w cylindrach co okazało się kompletna bzdura.

Przed stłuczka oraz po niej wciąż występuje jeszcze jeden problem traci ogrzewanie.na początku przez kilka km grzeje a potem już nie. Ale myśle , ze to nie ma związku , gdyż występowało to zjawisko przed stłuczka.Robiliśmy test na co2 wiec jestem prawie pewny , ze uszczelka pod głowica jest ok. Zreszta przejeZdzilem już rok od stłuczki nie dolewając oleju ani płynu chłodniczego. Wskazówka temperatury w pionie.

Koledzy co robić ?? Co jeszcze może mieć wpływ na to nieszczęsne spalanie ?

Jestem z Gorzowa Wielkopolskiego i jeden ze speców od BMW robił mi samochód , może narazie nie będę mówił który :)

To po krotce opisany problem

Pozdrawiam Serdecznie

Podłącz inpę albo niech Ci ktoś podłączy i zczyta błędy, i daj je tutaj na forum.

Jaką tą sondę Ci założył ?

I powiedz ile Ci pali BENZYNY na 100 km.