Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc,

Szukalem na forum, ale nieznalazlem takiego tematu w dziale F10/11

Od jakiegos czasu np po calodziennym postoju jak lekko sie tocze (cofam lub do przodu) pojawia sie popiskiwanie z tylnego kola. Jak troche pojezdze sie ucisza raczej. Ogolnie zaczelo sie cos odzywac z 2 MC temu sporadycznie, teraz bardziej juz slychac.

Dzwiek jak w tym filmie (zapozyczony)

Jak obstawiacie uzywajac szklanej kuli :)

-lozysko tyl ? (troche mi niepasuje objaw)

-konczace sie klocki/cos trze, reczny ? (jeszcze niema komunikatu, ale klocka juz malo)

Ktos w was mial taki objaw ?

Kilka razy (2-3) uzywalem w lecie chemi do czyszczenia (tkz krwiawiaca felga). Ogolnie raczej mam zle doswiadczenia. Po uzyciu wyraznie widac po uzyciu ze elementy metalowe zaciskow lapia ruda) -raczej odrazam ten syf znajomym, chyba, ze na sciagnieta felge.

Teraz w okresie przed swiatecznym niemam juz czasu na wizyte u mechanika zabardzo. Troche sie obawiam, zeby mi niezblokowalo kola nagle (jesli to lozysko)

Edytowane przez Lendio
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja osobiście , zdjął bym zacisk hamulcowy , przeczyścił i nałożył smar w odpowiednich miejscach
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokładnie, poza sprawdzeniem zacisku, zobacz też jak się zachowują same klocki w jarzmie w którym są osadzone, zacisk może pracować poprawnie, ale zdarza się że sam klocek blokuje się w nim i nie pracuje płynnie. Poza tym na samym filmie jak obracasz kołem, widać że jest lekko przyhamowane
Opublikowano

Nagralem dzis podczas cofania ten dzwiek - po calodniowym postoju. Wystarczy przejechac kawalek i znika.

Tak slychac