Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

3 lata temu kupiona była nowa oryginalna(!) pompa progowa. Rok temu wymieniłem przewody paliwowe na miedziane i część gumowych.

2 dni temu żona zaparkowała pod Lidlem i już nie odpaliła. Wyszedłem z pracy, pojechałem pod Lidla, przekręciłem kluczyk i nie słyszałem by pompa progowa działała.

Podniosłem auto, położyłem się na śniegu, odkręciłem plastiki, stuknąłem drewnianym trzonkiem w pompę i ożyła!

Wczoraj wieczorem to samo...

Pomyślałem że to może przez to że miałem letnie paliwo i że 2 dni temu włączyłem bezpiecznik od nagrzewacza.

Dotankowałem więc paliwa zimowego, wyjąłem bezpiecznik od nagrzewacza i dziś rano auto odpaliło bez problemu.

Czy jest jakiś sposób by bardziej dokładnie zdiagnozować dlaczego pompa progowa się zawiesza?

• Moderatorzy
Opublikowano
Oryginalne pompy były robione kiedyś przez Pierburga, a teraz podobno już tak nie jest. Ja używam Magneti Marelli czwarty rok zaraz będzie i zrobione 50k km. Jedyna wada to, że jest głośna, ale przynajmniej wiadomo, ze działa :D Kosz 1/3 ceny tej oryginalnej.