Skocz do zawartości

E87 Nowy amortyzator 0% sprawności na SKP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam małą zagwozdkę, rok temu na badaniu technicznym wyszło że powoli dobiega końca życie amortyzatorów na obu osiach i faktycznie samochód prowadził się wtedy jak wóz drabiniasty. Po miesiącu od badania wymieniłem wszystkie 4, razem z resztą akcesoriów. Zamontowałem zestaw Bilstein standardowy czarny i auto prowadzi się jak po sznurku. Dziś byłem na badaniu, wszystkie amortyzatory po 72-75 % a prawy przedni 0% :!: Weszliśmy pod spód, zero wycieków, odbojniki nawet nie dotknięte, generalnie mógłbym wyczyścić go z kurzu wsadzić w pudełko i sprzedać jako nowy a tu taki zonk. Nie czuć że ten prawy jest uszkodzony bo tak samo odbija jak lewy. Zdarzyła się komuś w Was taka sytuacja ?
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za jasny przekaz :D Od lat robię przeglądy na tej stacji i nigdy takich fakapów nie było więc jestem podwójnie zaskoczony.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No 0 skuteczności to jakiś błąd pomiaru . bo nawet mocno wywalony amor nawet z gumami mocującymi jak miałem z tyłu dał 40 %
Opublikowano
Na wstawionym płaskowniku zamiast amortyzatora wyjdzie pare % z pracy opony,wiec 100% kwetia sprzetu pomiarowego..