Skocz do zawartości

Problem z odtwarzaniem muzyki przez bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam problem z bluetooth w aucie. Mianowicie telefon łączy się normalnie, rozmowy działają bez zarzutu jednak nie mogę odtwarzać muzyki z telefonu. W zakładce urządzeń zewnętrznych wyświetla się status "niepołączone" przy pozycji bluetooth. AUX pokazuje jako połączony i włączony, mimo iż do gniazdka nie jest podłączony kabel. Mieliście może podobny przypadek i wiecie jak go rozwiązać? A może odtwarzanie muzyki poprzez bluetooth nie jest dostępne w danym aucie?

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie masz podstawowy headunit bez odtwarzania muzyki przez BT. Niestety nie da sie tego uruchomic kodowaniem w Twoim roczniku. Musialbys wymienic headunit.
Opublikowano

U mnie też pokazuje, że "niepodłączony". Przechodzę w ustawienia, wybieram sparowany telefon, wracam w wybór źródła i jest już na liście i można odtwarzać.

Bluetooth obsługiwany jest raczej przez comboxa a nie headunit.

Może też być, że po prostu nie masz tej opcji. Najlepiej byłoby sprawdzić wyposażenie po VINie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz, to wszystko zależy jakie masz usługi w samochodzie te telekomunikacyjne. Jak jest prosta wersja to wszystko obsługuje headunit, łącznie z BT i gniazdem USB.