Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos wie cos o silniku 3.2 R6 od bmw oczywiście.

nic wiecej o nim nie wiem bo słyszałem od znajomego który sie nie zna że jest do sprzedana.

były takie silniki wogóle?????????

w jakich modelach siedziały moc itp.

jak możecie to napiszcie cos o nim podobno to jakis starszy silnik

z góry dzieki

pozdrawam

Opublikowano (edytowane)
nie to nie ten, mu chodzi o motor z E 23 ze starej siódemki były tam dwa 732- 197 koni i 745- 252 konie oba 3,2 Edytowane przez marek760i
BMW sie nie psuje
Opublikowano

cytat:

marek760i

nie to nie ten, mu chodzi o motor z E 23 ze starej siódemki były tam dwa 732- 197 koni i 745- 252 konie oba 3,2

o właśnie o ten mi chodzi to napewo nie m3 bo to chybakazdy by poznał :mrgreen:

Mi chodziło o ten z e23 z 7

dużo taki silnik pali?

mozna go włożyc do E30 lub rekina trójki?????? :D

Opublikowano
cytat:

dużo taki silnik pali?

Moja zona ma taki silnik w E23 - pali stosunkowo malo, jak na swoj wiek i pojemnosc.

mozna go włożyc do E30 lub rekina trójki?????? :D

Pewnie, ze mozna. Ludzie w kosmos polecieli ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

moze ktos cos ma tema t tego agregata :8)

jakis opisik czy cos :modlitwa:

potrzebna mi jest masa tego silnika.

Moze ktos widzial włozonego do E30 lub rekina

pytaie polega czy opłaca sie w sensie takim jak to bedzie jeździło bo jak lipa to nierobie

Opublikowano

hmm moj tata pare razy robil swapa i powiem ze E30 330i M30 jezdzila super :mrgreen: szkoda ze wyladowala na drzewie 2 tygodnie pozniej...

Roboty jest sporo tylko tyle ci w sumie powiem i masa silnika sie nie przejmuj to chyba oczywiste ze przy hamulcach czy przy zawieszeniue trzeba troche porobic bo to w koncu wlasne bezpieczenstwo...

moje modele
Opublikowano
słuchaj tu ja miałem taką E 23 to z butów wyrywało a też miałem taką E 21 z silnikiem 3,5 sam sobie zrobiłem jakies 15 lat temu to był taki czad z dupy ,że głowa boli ruszało to dopiero na trójce, jeden dwa stało, opony sie palą dopiero na trójce zaczynała ruszać jak na filmie ale robiłem ją pół roku bo wtedy cieżko z częściami było podpowiem wam ,że beke pod silnik miałem z piątki troche ją na środku skruciłem ale zato miałem od razu wspomaganie
BMW sie nie psuje