Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tzn wyjście sygnałowe ? - tylko robiąc przeróbkę wewnątrz radia - BMW nie posługuje się sygnałami wyjściowymi (niskoprądowymi), a tylko wprost wyjścia głośnikowe. Radia w BMW mają od razu wbudowane wewnątrz wzmacniacze.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
chcem wsunac wzmacniacz+sub, mam 16:9 tv,hodi mne o line out,czy jest mozlivosc vyprovadzic line out z tego audiobloku ktory mam v bagazniku,slyszalem ze wolno z robic podlanczajac jakies bloczki prosto do drotow ktore ida do glosnikow,ale mowia ze sygnal jest o wielie gorszy
Opublikowano

Niestety tak. Sygnal jest o wiele gorszy. Z kazdego radia wyciagniesz line out. Jak nie masz choc troche zdolnosci elektronicznych to musisz zaniesc sprzet do elektronika. Cala operacja jest dziecinnie prosta i mysle ze nie droga. Nie wiem dokladnie ile ale jak sam robilem to czesci kosztowaly grosze.

Do niektorych radii bmw sa tez w sprzedazy gotowe adaptery line-out. Nie wiem jaki u ciebie jest sprzet ale po modelu radia znajdziesz w google. Z mojego doswiadczenia wiem ze o wiele lepiej rozebrac radio i wyciagnac to lineout niz kupowac adapter bo cena jego nie jest zbyt zachecajaca

Opublikowano
chcem wsunac wzmacniacz+sub, mam 16:9 tv,hodi mne o line out,czy jest mozlivosc vyprovadzic line out z tego audiobloku ktory mam v bagazniku,slyszalem ze wolno z robic podlanczajac jakies bloczki prosto do drotow ktore ida do glosnikow,ale mowia ze sygnal jest o wielie gorszy

chyba koledze chodzi coś takiego??

http://allegro.pl/item132881088_adapter_z_kabli_glosnikowych_na_chinch_rca_.html

mam cos takiego u siebie, tez podłączałem wzmaka i użyłem właśnie czegoś takiego, co do sygnału to rzeczywiście będzie on gorszy niz z radia z fabrycznymi RCA ze wzgledu na niższe napięcie na takim wyjściu