Skocz do zawartości

Mechanizm składania lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Posiada ktoś zdjęcia lubi filmik z prawidłowo skaladanym mechanizmem lusterek elek. Mianowicie ustawienie plastiku u dołu co rozłącza czujnik, środek tryby itp. Bo nie mogę dojść do ładu... wszystko sprawne lecz jednak gdzieś jest problem bo po wciśnięciu guzika na panelu lusterka składają się i z powrotem otwierają...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zmagam się z tym samym problemem. Po naciśnięciu składania, Rozkładają się ponownie a lewe lusterko zaczyna strzelać z 15 razy zanim się uspokoi. Domyślam się że któraś krańcówka padła i teraz prośba o nakierowanie jakie zestawy naprawcze muszę kupić zebu to wszystko naprawić. Domyślam się że zestaw jakiś tulei też będzie potrzebne ponieważ lewe lusterko jest dość luzne. Proszę o jakieś porady z demontażu i instrukcje jak zregenerować te mechanizmy i gdzie kupić części. Pozdrawiam
Opublikowano

Cały mechanizm kupisz na ali - aczkolwiek nie wiem jakiej są jakości.

Możesz też szukać tanio używek z anglików - sam mechanizm pasuje. Spróbuj też ten co masz poskręcać - tam się czasem luzują takie wkręty i zaczyna to latać.

Może też się okazać, że masz poblem z tymi mikroprzełącznikami - obejrzyj dokładnie, może dźwigienka spadła i nieskutecznie przełącza. Spróbuj coś podgiąć...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cały mechanizm kupisz na ali - aczkolwiek nie wiem jakiej są jakości.

Możesz też szukać tanio używek z anglików - sam mechanizm pasuje. Spróbuj też ten co masz poskręcać - tam się czasem luzują takie wkręty i zaczyna to latać.

Może też się okazać, że masz poblem z tymi mikroprzełącznikami - obejrzyj dokładnie, może dźwigienka spadła i nieskutecznie przełącza. Spróbuj coś podgiąć...

U mnie ogólnie lewe lusterko bardzo luźno chodzi i również przy próbie złożenia lusterka składają się następnie ponownie otwierają a lewe lusterko stuka 15 razy. Pamiętam że po zakupie zauważyłem że w mocowanie lusterka jest włożony kawałek plastiku po to żeby samo się nie składało od pędu powietrza. Na Allegro widzę takie zestawy naprawcze.

https://allegro.pl/oferta/bmw-x5-e53-lusterko-elektryczne-zestaw-naprawczy-8998865565

Zastanawiam się czy to rozwiązałoby problem. Prawe lusterko stawia większy opór przy składaniu ręcznym.