Skocz do zawartości

Regulacja wolnych obrotów e28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam temat bo nie dałem rady nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje proste pytanie a nawet 2 pytania:

1. Jak reguluje się obroty w m20b20 l-jet? Czy wystarczy dokręcać/wykręcać śrube regulującą przepływ powietrza między wielką gumową rurą :wink: a wlotem do kolektora od strony wtryskiwacza - tego startowego??

2. Jakie te obroty powinny prawidłowo być? Na zimnym silniku mam 2 tyś/min... czy to nie za dużo?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Opublikowano
Napewno masz cos skopane, 2000 to sie nawet nie da ustawic normalna regulacja. Albo gdzies jest cos kompletnie nieszczelne ale nie bardzo jestem sobie to w stanie wyobrazic co, albo zepsute albo ktos np. majstrowal i podniosl obroty na srubce regulacyjnej przy ciegnie przepustnicy. Widzialem takie patenty po dluzszej eksploatacji na LPG, jak zawory byly nieszczelne to silnik gasl na niskich obrotach i wtedy swietnym rozwiazaniem naprawczym jest podniesienie obrotow na lince.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
Znaczy się sytuacja wygląda tak, że auto rzeczywiście ma LPG ale nie gaśnie na wolnych a śruba regulacyjna nie jest wcale podciągnięta. Po prostu rozbierałem cały osprzęt silnika bo odnawiałem komore silnika no i po wyczyszczeniu wszystkich przewodów ciśnieniowych, odm itd jest jak jest. Przedtem było dobrze. Nieszczelności raczej też nie ma bo na gazie moge obniżyć obroty grubo poniżej 1000 i chodzi bez problemu. A może jest jakiś czujnik temperatury co obniża obroty po nagrzaniu silnika??