Skocz do zawartości

Regulacja wolnych obrotów e28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam temat bo nie dałem rady nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje proste pytanie a nawet 2 pytania:

1. Jak reguluje się obroty w m20b20 l-jet? Czy wystarczy dokręcać/wykręcać śrube regulującą przepływ powietrza między wielką gumową rurą :wink: a wlotem do kolektora od strony wtryskiwacza - tego startowego??

2. Jakie te obroty powinny prawidłowo być? Na zimnym silniku mam 2 tyś/min... czy to nie za dużo?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Opublikowano
Za duzo ... w okolicach 1000 powinno byc
Opublikowano
Napewno masz cos skopane, 2000 to sie nawet nie da ustawic normalna regulacja. Albo gdzies jest cos kompletnie nieszczelne ale nie bardzo jestem sobie to w stanie wyobrazic co, albo zepsute albo ktos np. majstrowal i podniosl obroty na srubce regulacyjnej przy ciegnie przepustnicy. Widzialem takie patenty po dluzszej eksploatacji na LPG, jak zawory byly nieszczelne to silnik gasl na niskich obrotach i wtedy swietnym rozwiazaniem naprawczym jest podniesienie obrotow na lince.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
  • Autor
Znaczy się sytuacja wygląda tak, że auto rzeczywiście ma LPG ale nie gaśnie na wolnych a śruba regulacyjna nie jest wcale podciągnięta. Po prostu rozbierałem cały osprzęt silnika bo odnawiałem komore silnika no i po wyczyszczeniu wszystkich przewodów ciśnieniowych, odm itd jest jak jest. Przedtem było dobrze. Nieszczelności raczej też nie ma bo na gazie moge obniżyć obroty grubo poniżej 1000 i chodzi bez problemu. A może jest jakiś czujnik temperatury co obniża obroty po nagrzaniu silnika??