Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś orientuje się jak sprawić aby wyświetlało się logo M340d na liczniku ? Wiem, że w niektórych autach się wyświetla. U mnie niestety nie. Będę wdzięczny za podpowiedzi jak to uczynić:)

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziwny przypadek, to powinno być standardowe i chyba z poziomu menu nie jesteś w stanie tego dodać/usunąć.

Wpisz w Google "M Logo Coding In Default Instrument Cluster Tutorial ale to zabawa w kodowanie bimmcoderem.

Opublikowano
Wspomniałeś „ dodać/usunąć „ z poziomu menu … być może ale jak dotąd nie natrafiłem na to. Mógłbyś mnie ewentualnie pokierować w tym temacie ? Chodzi rzecz jasna o standardowe menu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wspomniałeś „ dodać/usunąć „ z poziomu menu … być może ale jak dotąd nie natrafiłem na to. Mógłbyś mnie ewentualnie pokierować w tym temacie ? Chodzi rzecz jasna o standardowe menu.

Według mnie, nie jesteś w stanie dodać/usunąć tego napisu M z modelem auta w sposób standardowy, wydaje mi się że zwykły użytkownik nie może tego zmodyfikować (przynajmniej ja u siebie nie widziałem takiej opcji).

Nie znam pochodzenia Twojego auta, jesteś pierwszym właścicielem? takie wyjechało z salonu? może ktoś Ci to wyłączył?

Rzuć okiem na poniższy film:

Opublikowano

Jestem drugim właścicielem, auto kupione z dystrybucji szwajcarskiej i tu użytkowane. Zainstalowana wersja 07/2020.25 - pytanie czy jest nowsza … i czy chodzi tu o Remote Software Upgrade które można zaktualizować bezpośrednio w aucie dzięki za podesłanie filmu, jak widać na nim można fajnie dostosować do siebie kilka rzeczy. Natomiast pytanie gdzie i kto może to zrobić ?

Jeszcze raz dzięki chłopaki

Opublikowano
Tak, chodzi o Remote Software Upgrade. Był taki wątek na jakimś niemieckim forum chyba - z tego co pamiętam to po aktualizacji softu pojawiało się logo. Wydaje mi się, że masz zainstalowany ten nowszy(nie najnowszy, ale ja mam ten sam jak Twój i mam logo). Dziwne.
Opublikowano
W aucie po wyszukaniu nowszego oprogramowania (07/2020.25) twierdzi, ze nie ma. Po wpisaniu vin-u na stronie ktora kolega podeslal rowniez nie znajduje nowszego.
Opublikowano

A propos tematu jeszcze, byc moze ktos z tej informacji skorzysta ...

W serwisie BMW w CH powiedzieli ze w przypadku braku mozliwosci ustawienia z plaszczyzny auta, nie ma mozliwosci dokonywania jakichkolwiek regulacji testerem diagnostycznym

Opublikowano

Co do oprogramowania, to OTA jest teraz chyba dostępna wersja 03/2021.50, a dealerzy instalują 07/2021.

Przy użyciu BimmerCode można parę rzeczy pozmieniać :

Screenshot-20211009-152414-Chrome.jpg

Screenshot-20211009-152433-Chrome.jpg

Screenshot-20211009-152445-Chrome.jpg

Screenshot-20211009-152458-Chrome.jpg