Skocz do zawartości

przymulone bmw 535, 211 km - pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam. jestem nowy i za bardzo sie jeszcze nie łapie o co tu biega he he :oops: obecnie posiadam bmw 535 e34, 211km i kurcze coś mi te auto nie smiga wczesniej posiadałem bmw 525, 192km i szczerze mówiac te autko było ekstra. czy te 535 jet fabrycznie takie przymulone czy cos w nim nie gra. :wink: :?: :?: Ponadto niekiedy mam stuki ze skrzyni biegów na wolnych obrotach co mopze byc tego przyczyna. Edytowane przez ryszardo
Opublikowano
obecnie posiadam bmw 535 e34, 211km i kurcze coś mi te auto nie smiga wczesniej posiadałem bmw 525, 192km i szczerze mówiac te autko było ekstra. czy te 535 jet fabrycznie takie przymulone czy cos w nim nie gra....

Z tego co napisałeś w poniższym poście może wynikać, że masz źle wyregulowaną instalację, zbyt mały mikser :

porównujac 525 z 535 to powiem że 525 24v szybciej wchodziła na obroty i częściej sie pedał wciskało do podłogi i może ona w tym momencuie więcej brac gazu. Teraz mam 535 i powiem , ze obecnie te autko mniej mi pali niż 525 zobacze jak w zimie. :D

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

kurcze okazało się że po jakimś czasie urwał mi się piesek na zaworach, prawdopodobną przyczyna tego była zużyta krzywka na wałku rozrządu. teraz wymieniłem pieska, wałek ,uszczelkę pod głowicą , dotarłem zawory i maszynka już śmiga jak mały samolocik hehe. pozdrawiam wszystkich.

:P :cool2:

Opublikowano
witam ponownie. powiem w skrócie pryczyną stuków w moim przypadku była nierówna praca silnika o której jest opis wyżej obroty spadały za nisko i to przenosiło drgania. po wymianie walka rozrzadu i dotarciu zaworów ucichło wszystko i jak narazie jest ok. :lol: :modlitwa: