Skocz do zawartości

przymulone bmw 535, 211 km - pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. jestem nowy i za bardzo sie jeszcze nie łapie o co tu biega he he :oops: obecnie posiadam bmw 535 e34, 211km i kurcze coś mi te auto nie smiga wczesniej posiadałem bmw 525, 192km i szczerze mówiac te autko było ekstra. czy te 535 jet fabrycznie takie przymulone czy cos w nim nie gra. :wink: :?: :?: Ponadto niekiedy mam stuki ze skrzyni biegów na wolnych obrotach co mopze byc tego przyczyna.

Edytowane przez ryszardo

Opublikowano

ja też mam 535 E 34 i z butów wyrywa kręci bąki jak chołek z twoja coś musi być nie tak tam zawsze był problem z przepływka jak masz gaz

o prudnik to niedaleko

BMW sie nie psuje
Opublikowano
obecnie posiadam bmw 535 e34, 211km i kurcze coś mi te auto nie smiga wczesniej posiadałem bmw 525, 192km i szczerze mówiac te autko było ekstra. czy te 535 jet fabrycznie takie przymulone czy cos w nim nie gra....

Z tego co napisałeś w poniższym poście może wynikać, że masz źle wyregulowaną instalację, zbyt mały mikser :

porównujac 525 z 535 to powiem że 525 24v szybciej wchodziła na obroty i częściej sie pedał wciskało do podłogi i może ona w tym momencuie więcej brac gazu. Teraz mam 535 i powiem , ze obecnie te autko mniej mi pali niż 525 zobacze jak w zimie. :D

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

kurcze okazało się że po jakimś czasie urwał mi się piesek na zaworach, prawdopodobną przyczyna tego była zużyta krzywka na wałku rozrządu. teraz wymieniłem pieska, wałek ,uszczelkę pod głowicą , dotarłem zawory i maszynka już śmiga jak mały samolocik hehe. pozdrawiam wszystkich.

:P :cool2:

Opublikowano

Witam.

Co do stuków w skrzyni to obstawiam koło dwumasowe. Standard.

7-er Fahrer
Opublikowano
  • Autor
witam ponownie. powiem w skrócie pryczyną stuków w moim przypadku była nierówna praca silnika o której jest opis wyżej obroty spadały za nisko i to przenosiło drgania. po wymianie walka rozrzadu i dotarciu zaworów ucichło wszystko i jak narazie jest ok. :lol: :modlitwa: