Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie wejdą na front. I to nie kwestia nieprawidłowego rozmiaru opon a tego, ze felga wyjdzie na zew. 18,4 mm.

Tył by wszedł ładnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przesadzasz... 8j et 34 (taki rozmiar maja 17tki od serii 3, ktore wchodza) wchodzi bez problemu i nie wystaje. na pewno nie wejdzie z tymi oponami, ale felga da rade 225/40/18 jesli auto nie jest posadzone to bedzie straszna koza.

poszukaj sobie zdjec e87 na styling 158 albo na 193

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Oczywiście, że „wejdą", ale będzie trzeć. Czyli nie wejdą.

Nie wystaje to nie jest argument, te koła skręcają jeszcze.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tu masz seryjną felgę z kapciem 215 również seryjnym na dystansie 15 mm front.

To u niego dojdzie szersza guma + wysunięcie 3 mm.

http://i.imgur.com/lV1mqaK.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

E87 8J ET35 na 215/40 przod i 9J ET40 235/40 tyl Oponki Federal Evoluzion st1, eibach pro kit na zwyczajnych (nie m-pakietowych) amorach. Przod wcisniesz na luzie 225/40 ale tez zalezy od firmy opony w sumie bo federale dosyc wąskie są

ae849cc89584707amed.jpg

Opublikowano
Generalnie według tabelki 215/40 na 18x8j to jeszcze nie jest zaden stage naciagu dopiero 205 by byl stage 1 stretch, przy federalch troche sie naciagnela zgodze sie. Przy takim rozmiarze felg na luzie by weszlo 225/40 przod i 245/40 tyl jesli ktos chce wiecej gumy.
Opublikowano
E87 8J ET35 na 215/40 przod i 9J ET40 235/40 tyl Oponki Federal Evoluzion st1, eibach pro kit na zwyczajnych (nie m-pakietowych) amorach. Przod wcisniesz na luzie 225/40 ale tez zalezy od firmy opony w sumie bo federale dosyc wąskie są

ae849cc89584707amed.jpg

wszystko pięknie siadło :D 4D1RePE.jpg

masz jakąś fotkę od boku żeby zobaczyć jak te sprężynki siedzą?

Opublikowano
O prosze pozdrawiam kolege ze Szczecina :cool2:

I tak mam, łap ;)

8789e753290b3b45.jpg

fajnie to wygląda, ale nie wiem czy nie chciałbym zejść ciut niżej, przez zimę mam czas, żeby się zastanowić :roll:

A tak swoją drogą co tam masz za motur? Działałeś coś z wydechem?

Opublikowano
N45B16, nie działałem ale myślałem nad tym bo wystarczy wymienić tłumik końcowy w 116 żeby dobrze banglała. Mi czasami coś tam pyrka z rury jak go przycisne ale cicho bo mam tlumik. Jeśli nie masz ori m pakietu lub wymienionych amorków na m pakietowe albo bilsteiny to nie możesz wsadzić eibacha sportlina(też o tym myslalem) gwint najtaniej jakis MTS jakbys chciał nisko schodzic.