Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam E36 325 TDS kombi 96-98

- Rozrząd w tym silniku to pasek czy łańcuch ?

- Jaki jest koszt remontu generalnego silnika?

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest do kupienia ładne 325tds 150tys przbieg, Silnik prawdopodobni do remontu, coś z cylindrem ale szczegóły nieznane bo samochód jest u niemców, samochód podobno jeździ. Cena za samochód 2900EUR - CZY WARTO ?

Niewim czy jechać czy odpuścić

Opublikowano
jesli jest cos uszkodzone to najlepiej zalozyc ze silnik bedziesz musial wymienic a to bedzie koszt w okolicach 5-6 tys z robocizna wiec sie zastanow czy warto...
moje modele
Opublikowano

no to mnie ostudziliście.

Wczoraj oglądałem inną 325tds 96r przebieg 150 tys ;-) sprowadzona z niemiec na żółtej tablicy.

silniczek pracuje ładnie,ładnie jeździ, ma klime ale nie klimatronik.

Przednia szyba do wymiany (jaki koszt?)

To bmw miało dziwny 3 pozycyjny przełącznik do turbiny - ktośsie z tym spotkał?

Koleś chce za nią 16400 + opłaty. Ile można za nią dać?

Szukam dalej, a jakby ktoś coś wiedział to dajcie mi znać.

Dzięki za rady i Pozdro

Opublikowano

w przebieg 150tys oczywiscie niewierze.

Przełącznik był po prawej stronie kierownicy ale nie na kierownicytylko na desce za kierownicą.

Ten przełącznik z tego co koleś mówił ma na celu wcześniejsze załanczanie turbiny??? czy coś takiego znacie? Przełącznik niewyglądał na fabryczny a jak robiony.

Opublikowano

19 tyś za:

325tds M-pakiet kombi 98r

227tys.km (udokumentowane)

kolor - czarny

chip na 180KM

Komputer pokładowy

Klimatronik

Czarna skóra

Samochód w dobrym stanie w polsce od 4lat

19 tyś to dobra cena ?

Opublikowano

Mysle ze oferta Pawla jest ok, chociaz samochodu nie widzialem, ale:

udokumentowany przebieg, mlody rocznikowo, z mpakietem :D, komputrem i klimatronikiem :D

nie jest to sciagnieta na handel wersja (4 lata w kraju) wiec raczej oferta ok.

Co do przelacznika to turbo to na 99% bujda na resorach.

Majac do wyboru woz za 16400 i za 19 wezme ten za 19, bo jest bardziej pewny. W modelach tds (jak i w innych z silnikiem diesela) bardzo wazny jest stan techniczny i kondycja samego silnika. Zapomnij o bajkach od handlarza ze pompa nowa albo sprawdzona na milion razy, juz po samym przebiegu widac jakie jest podejscie do tematu. A kupisz mine to tak jak piszą koledzy wpakujesz sporo wiecej kasy w reanimacje. Czasem taniej wyjdzie dac wiecej na wejsciu niz potem dokladac.

Jesli sie zdecydujesz kupic woz z padnientym motorem, poszukaj 2.0 lub 3.0 z e46- zrobisz sobie rakiete za jednym zamachem, niewiele wiekszym kosztem ;)

Powodzenia, ja szukalem wozu 6 miesiecy ;)