Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ozonowałem auto 2 x razy przemysłowym ozonatorem i wymieniłem filtry kabinowe i dalej czuć nieprzyjemny zapach.

Zdziwiony jestem, auto dość świeże 2020 rok lipiec.

Wiecie jak dostać się do parownika? Nie chce też zalać elektroniki. Ewentualnie możecie polecić kogoś z Warszawy i okolic?

Opublikowano

Jeśli auto nie zamokło, to raczej nic z tym nie zrobisz, bo ten zapach to raczej zapach auta niż wilgoci.

Szyby parują? Auto zostało zalane albo zostawione z otwartymi szybami na kilka zimnych nocy?

Opublikowano

Po wyłączeniu klimy, a tak powinno się robić przed zakończeniem jazdy, czuć nieprzyjemny zapach, potem on znika, ale czuć takie nie świeże powietrze, więc uważam, że powinienem odgrzybić parownik.

Nie jest to zapach auta, a typowo zapach z nawiewu przy cieplym nawiewie.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po wyłączeniu klimy, a tak powinno się robić przed zakończeniem jazdy, czuć nieprzyjemny zapach, potem on znika, ale czuć takie nie świeże powietrze, więc uważam, że powinienem odgrzybić parownik.

Nie jest to zapach auta, a typowo zapach z nawiewu przy cieplym nawiewie.

Może jest to zapach parującej wody gdy ciepłym powietrzem osuszasz parownik ????

Ja mam podobnie . Parownik odgrzybiam średnio co roku. Klimatycję włączam rzadko a po jej działaniu robię tak jak ty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć,

Ozonowałem auto 2 x razy przemysłowym ozonatorem i wymieniłem filtry kabinowe i dalej czuć nieprzyjemny zapach.

Zdziwiony jestem, auto dość świeże 2020 rok lipiec.

Wiecie jak dostać się do parownika? Nie chce też zalać elektroniki. Ewentualnie możecie polecić kogoś z Warszawy i okolic?

Parownik masz na lewo od filtrów przeciwpyłowych.

Musisz wyjąć filtry przeciwpyłowe . W środku na lewo będziesz miał otwór przez który będziesz widział parownik ( ja osobiście to widzę w moimi F11 jak odbiorę dziwną pozycję .... :mrgreen: ). Potrzebujesz do tego dosyć grubego drutu 3mm , tak aby go odpowiednio wygiąć i zamocować do niego elastyczny wężyk od środka grzybobójczego.

W instrukcji widać lance wygiętą w kształcie litery ...... L ....... .