Skocz do zawartości

F07 - nie otwiera się elektryczna klapa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Problem z otwieraniem klapy bagażnika.

Po wciśnięciu przycisku otwierania w klapie czy na pilocie, zamek otwiera się, ale klapa niestety nie podnosi się. Czyżby czas na wymianę siłowników, miał ktoś podobny problem?

Bmw 5 gt 2011 f07

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na początek sprawdź bezpieczniki...

- F153.......5A

- F183.......40A

Warto byłoby odczytać błędy?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam!

Problem z otwieraniem klapy bagażnika.

Po wciśnięciu przycisku otwierania w klapie czy na pilocie, zamek otwiera się, ale klapa niestety nie podnosi się. Czyżby czas na wymianę siłowników, miał ktoś podobny problem?

Bmw 5 gt 2011 f07

ISTA może pomoc, diagnostyk komputera,

dziś bez komputera do auta nie warto podchodzić

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zobacz czy masz w osłonie klapy bagażnika element nr. 4.....?

ASuvOfUl

Według instrukcji NewTis, idąc drogą dedukcji ....... po wyjęciu akumulatora z bagażnika, naładowaniu ładowarką i ponownym podłączeniu , należy go zarejestrować ( nie zakodować) i odczeka 3h. ( nie odpalać auta) tak aby system zarządzania energią w aucie miał czas na analizę energetyczną.

Opublikowano
Tego to nie wiem czy jest a drzwi tył nie chce otwierać bo nie zamknę drzwi zaś szyba się nie opuści chce aku włożyć i nie mam jak fotele się nie składają od środka w Bmw gt tylko od strony bagażnika który teraz się nie otwiera bez aku w środku auta
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A jak otworzyć bagażnik jak brak akumulatora został wyjęty do ładowania

Jeżeli możesz otworzyć klapę silnika to tam są dra przyłącza "+" i "-" tam podłącz akumulator i wtedy powinna działać elektryka klapy bagażnika.

To tylko moje domysły, tak otwierałem bagażnik w mini.