Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Robil ktos ten patent z zalewaniem tłoków naftą? Walcze ze spalaniem oleju i zastanawiam się czy to wypróbować. Jeśli ktoś robil to niech napisze co i jak i czy to wgl cos daje
  • Moderatorzy
Opublikowano

Raz jeden zalewałem naftą motocykl po 5 latach przestju - zalewałem mu naftę na tłok co 2 dnień przez tydzień zanim go odpaliłem. Czy pomogło nie wiem - ale po doprowadzeniu wszystkeigo do stanu używania odpalił i chodził dobrze :D

Michu z m4k niby się uporał z paleniem oleju i kompresją na którymś filmie jak zrobił kilka płukanek pod rząd.

Opublikowano

Oglądałem właśnie filmik jak typek testował te nafty i inne ustrojstwa i właśnie nafta guzik dawała, a ten preparat co dałem linka rozpuścił nagar do czystego tłoka, ale nie wiem czy mogę to wlać do silnika żeby nie spieprzyć bardziej?

Skład tego : <5% fosforany, <5% fosfoniany, <5% krzemiany, <5% niejonowe związki powierzchniowo

czynne, kompozycja zapachowa, substancje pomocnicze, wodorotlenek sodu.

• Moderatorzy
Opublikowano

Jak chcesz komorę spalania i zawory poczyścić to może wodą :mrgreen:

A płukanka na dół kilkaset km i kolejna wymiana z płukaną. 2.8 to nie do zajechania, co można tam zepsuć? ;)

Przypomniało mi się, że raz puszczałem SeaFoam do dolotu - skończyło się oberwanym wkładem katalizatora, więc może ta woda lepsza :norty:

Opublikowano

Przecież pierścieni ci nie wypłucze. Zalej sobie ale ty raczej i tak masz problemy z uszczelniaczami na zaworach i nic to nie da. Szykuj się na ściąganie głowicy bo kopci strasz ie mocno aż wstyd jechać

:mrgreen: