Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedługiego czasu jestem właścicielem BMW E90 320D (2008) pre-lci. Auto kupiłem w Polsce i na drugi dzień autem jechałem do DE. Przed wyjazdem auto zatankowałem do pełna i wskazówka normalnie poszła do 1/1. Po dojechaniu na miejsce i paru mniejszych kursach auto zatrzymało mi się w środku miasta z 1/4 paliwa na wskazówce. Auto pojechało do mechanika na pace bo myślałem, że pompa paliwa poszła i to samo powiedziałem mechanikowi. Na drugi dzień auto było do odbioru, wymieniona pompa paliwa z czujnikiem na nowe i odpowietrzenie baku. Jednak gdy auto tankuje do pełna wskazówka zatrzymuje się za każdym razem przy 3/4 + wolno się ładuje do tej wartości, po przejechaniu pewnej ilości km normalnie (tak mi się przynajmniej wydaje) schodzi w dół. Moje pytanie jest takie czy ktoś wie co może być dalej nie tak z tym czujnikiem i ewentualnie czy dam radę na własną rękę coś z tym zdziałać, ponieważ ciężko u mnie z czasem w tygodniu, żeby auto zostawiać u mechanika na gwarancje, a to sieciówka i nie wiem ile by go trzymali. Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość gdyż jestem nowy na forum.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W ukrytym menu w zegarach po zatankowaniu na full sprawdź napięcia od pływakow w bakach. Zazwyczaj pada lewy. Zdarza się to w e90 :|