Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie jak odpale moją E32 to jest tak silnik M30 3,5l przepustnica nie na linke a na kabel i jest tak rano zapalam i jest ok jak tylko złapie troche temperatury to zaczyna kuleć, a jak sie juz nagrzeje to jest ok. Może ktos miał coś takiego i poradzi co zrobić żeby było ok.

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Witaj. Spotkałem się z takim problemem u kumpla w vw czujnik podający sygnał do komputera o temp. silnika był walniety na początku podawał dobre dane potem szwankował i jak się silnik nagrzał znowu dawał dobre, wymiana 10 min koszt ok 20 złotych (oczywiscie zamiennik). warto sprawdzić go też u ciebie może akurat ?????????
Opublikowano

Witam

Mialem tak samo zima. Silnik odpalal ladnie potem jak zlapal temperatury troche to sie dlawil, strzelal a na wolnych strasznie obroty falowaly (ale rownomiernie falowaly). Na kompie nic specjalnego nie stwierdzono. Mechanik zalecil sprawdzenie calego ukladu paliwowego. Zaczalem od tego ze odrazu po diagnozie pojechalem na stacje i zatankowalem PB98 i z uszlachetniaczem jakims za ok 15zl i problem nagle zniknal i jak dotad sie nie pojawil.

Dodam jeszcze ze u mnie przy zgaszeniu rozgrzanego silnika i ponownym uruchomienia problem sie pojawial na 2-3min mimo ze silnik byl goracy.

Pozdrawiam
Opublikowano
zmiana swiec nic nei dala zatankowanie lepszego paliwa tez niec nie daje na przewodach wys. nap. nie ma przebicia sa sprawne zmienilem kopulke i palec rozdzielacza i tez nic nie pomoglo. nie mam gazowni w aucie naprawde nikt nie wie od czego by trzeba bylo zaczac zeby znalesc przyczyne i ja usunac

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN