Skocz do zawartości

kontrolka ladowania akumulator pada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno sprowadzilem e30 i jak ją kupilem to juz swiecila sie kontrolka ladowania facet ktory sprzedawal mi auto powiedzial ze wystarczy wymienic regulator napiecia ze szczotkami i bedzie dobrze.I tak zrobilem wymienilem i ma te same objawy.A własciwie chodzi o to ze jak odpale auto to caly czas swieci mi sie kontrolka ładowania i jak przysmieszam to kontrolka mocniej swieci i jak dluzej pojezdze tak z 3 dni to po 3ch dniach auto nie chce zapalic i musze znowu aldowac akumulator co to moze byc prosze o jako kolewiek pomoc szukalem w wyszukiwarce ale nic na ten temat nie znalazłem pozdrawiam i czekam na jakos wiadomosc.
Opublikowano

Trochę zły tytuł - tu nie chodzi o to że masz popsutą kontrolkę ładowania.

Masz padnięty alternator za luźny pasek klinowy albo uszkodzone lub źle podłączone same przewody.

Niech elektryk sprawdzi czy nie masz przebicia na masie pomiędzy alternatorem i lamką kontrolną.

Może sam aku też jest już padnięty?

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano

... niech elektryk zmierzy ładowanie przy włączonym silniku - chyba padł jeden z wieńców z diodami w alternatorze i brak jest ładowania - świeci kontrolka , nie wiem czy dostaniesz taniej wieniec czy używany alternator ..... ale chyba to drugie

gdyby padł aku to ładowanie by było / kontrolka nie świeci / ale aku nie trzyma ...

* - w zależności od typu i wyposażenia