Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie szukam szukam znaleźć nie mogę :search: , mianowicie pacjent e60 2004 pre lci wyposażony w lampy xenon ale nie dynamic i chciałbym zmienić na lampy lci dynamic na półce leży mi już lm2 ahl i podobno nie potrzebuje modułu skrętu który w pre lci jest za schowkiem jeśli można prosił bym wyjadaczy o potwierdzenie czy jest to prawda i proszę również o pomoc jak przezbroić kostki które w starych lampach są 2 a w lci 1 widziałem już schematy w sieci aczkolwiek wszędzie widzę z dynamic na dynami a ze zwykłych nie znalazłem nigdzie. Jeśli jest mi w stanie ktoś pomóc bardzo proszę ponieważ niektóre tematy i wątki już są nieaktywne. Pozdrawiam :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oryginalny PDF oglądałeś?

Do modułów SMC potrzebujesz trzech przewodów, a obecnie do każdej lampy masz po cztery przewody do silniczka poziomowania. Wykorzystujesz trzy z czterech przewodów i podłączasz zgodnie ze schematem do modułu LM.

W przednich lampach i tak musisz zmienić wtyczki na poliftowe(takie same jak w serii Fxx). Najprościej kupić zestaw doposażenia w lampy LCI. Są dwa rodzaje, zależnie od wersji nadwozia(inny do E61, inny do e60). W zestawie masz adaptery do tylnych lamp wraz z dodatkowym przewodem, oraz wtyczki do przednich lamp

Opublikowano
Oglądałem ale widocznie muszę zerknąć jeszcze raz bo gdzieś to mam tam zapisane bardziej mi chodzi o to które piny w module LM wychodzą do lewej które do prawej lampy do skrętu i poziomowania bo tego niestety nie znalazłem, rozpiskę pinout żeby przerzucić z xenon na xenon Dynamic niestety nie znalazłem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oglądałem ale widocznie muszę zerknąć jeszcze raz bo gdzieś to mam tam zapisane bardziej mi chodzi o to które piny w module LM wychodzą do lewej które do prawej lampy do skrętu i poziomowania bo tego niestety nie znalazłem, rozpiskę pinout żeby przerzucić z xenon na xenon Dynamic niestety nie znalazłem

Takie informacje można znaleźć w oryginalnych schematach.

Dostępne są na stronie newtis.info, trzeba tylko konto założyć. Jak nie masz konta to podeślij adres e-mail na pw, wyślę zaproszenie