Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z błędem hamulca ręcznego. Zaczęło się od tego, że kiedyś auto zaciągnęło ręczny ale już nie puściło. Dzwięk przy zaciąganiu był taki jakby ktoś wrkęcał wkręt w drewnianą belką (piszczenie) tylko głośnośź x20. Zwolniłem linką w bagażniku ręczny i błąd wiadomo pozostał. Pomimo pociągnietej linki awaryjnej zwalniającej od ręcznego jak nacisnę ręczny ten dzwięk nadal jest obecny.

Domyślam, się że padła jakaś zębatka czy coś w podobie

Istanieją może jakieś zestawy naprawczę do F07? Do F10 wiem, że jest inny moduł ale ten z E70 wygląda chyba identycznie jak ten z F07

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Według katalogu części to zestaw nadciągający linkę jest inny niż BMW X5 E70.

Znalazłem taki filmik z naprawy owego ustrojstwa....

Opublikowano
niby numer części inny ale zakładam, że to przez długość linki. Ogólnie filmiki widziałem i musze wyjąć cały moduł i sprawdzić co tam sie uwaliło bo 4,5tyś na nowy albo 2tyś na używany mi się nie widzi wydawać
Opublikowano

Miałem to samo. Ja zakupiłem na Aliex... i od 6 miesięcy wszystko działa OK. W zeszłym tygodniu byłem na przeglądzie i sprawność ok. Z ciekawości rozebrałem stary i wszystkie zębatki w środku były w porządku, moje podejżenje , że stanęła któraś linka. Niestety mechanik przy zdejmowaniu jedną z linek uszkodził i brak możliwości sprawdzenia na 100%. Koszt zakupu to,1600 zł za komplet czyli moduł i linki.

Pozdrawiam!