Skocz do zawartości

Problem z kluczykiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu zakupiłem BMW F11 2013r 520i.

Na początku myślałem że to normalne co się dzieje z zamkiem ale teraz uważam że chyba jednak tak nie było.

1. Problem jest natury takiej że gdy samochód jest zamknięty, stoi na podjeździe. Mam kluczyki w spodniach i przechodzę koło niego nie dotykając klamek - otwiera się.

Dodatkowo gdy się otworzy słychać ciągłe dźwięk otwierającego się zamka w drzwiach.

2. Bardzo często pilot nie reaguje na zamknięcie drzwi, trzeba kilkakrotnie nacisnąć aby się zamknęły. - wymieniłem baterie i sprawdziłem drugi, taki sam efekt.

3. Przestał mi działać również bezdotykowe otwieranie bagażnika nogą - nie wiadomo z jakich przyczyn.

4. Często się pojawia błąd kluczyka podczas odpalania samochodu. Nie mogę go wtedy odpalić, musze przyłożyć go do kolumny i dopiero wtedy coś się tam uda..

Proszę o pomoc.

Opublikowano
Masz bezkluczykowy dostęp? Pewnie któraś klamka robi zwarcie.
ad®ian™
Opublikowano
  • Autor
Masz bezkluczykowy dostęp? Pewnie któraś klamka robi zwarcie.

Tak mam. W jaki sposób to zweryfikować która robi zwarcie?

Opublikowano
Najprościej to chyba odłączać po kolei każdą i sprawdzać co się dzieje.
ad®ian™
Opublikowano
  • Autor
Najprościej to chyba odłączać po kolei każdą i sprawdzać co się dzieje.

Czyli rozumiem że po odłączeniu klamki która robi zwarcie, CA wróci do normy tak?

Opublikowano

Nie wiem jak to się dokładnie zachowa, ale w połączeniu z diagnostyką komputerową na pewno znajdziesz klamkę, która świruje.

Pod warunkiem, że to klamka :D

ad®ian™
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam podobny problem. Nie otwierają mi się drzwi z pilota, ale lusterka składają się i rozkładają. Światła również mrugają. Auto muszę otwierać z klucza a pozostałe drzwi ręcznie. Po odpaleniu auta przycisk blokowania i odblokowywania drzwi nie reaguje... sprawdziłem bezpieczniki odpowiedzialne za centralny i są ok... w czym może być kłopot? Również ze zwarciem jakiejś klamki? Jedna mi w ogóle nie działała, mechanik wspomniał mi coś kiedyś o tym że robi się zwarcie, klamka reagowała na nacisk ale po jakimś czasie nadal to samo. hmm?