Skocz do zawartości

[E39] Czy fotele z e38 pasują P&P do e39?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chce zmienić swoje obecne fotele na te z e38. Znajomy znajomego ma na sprzedaż i wiem tyle, że są z 99 roku, grzane, elektryczne. Nie mam pojęcia czy są łamane bo na zdjęciach tego nie widać. Wiecie może czy same siedzenia pasują? Szyny, otwory na śruby itd? W kwestii elektryki też mam zagwozdkę bo w swojej e39 mam manualne, grzane materiałowe fotele. Czy wtyczka będzie pasować do tych z e38 i ewentualnie jakoś poprowadzić + i - do ich elektrycznej regulacji? Obawiam się, że trzeba będzie wszystko przerabiać ale bądźmy dobrej myśli :)

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano
Bo mi się nie podobają moje obecne manualne materiałowe. Mimo prania, ozonowania dalej wydaję mi się, zę trzymają zapach papierosów, które palił poprzedni właściciel
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli nie potrzebujesz tych wszystkich regulacji elektrycznych to ja bym spróbował przełożyć tylko siedziska (stelaż zostaje) i oparcia. Przy tej operacji od razu zamień prawy z lewym.

trzymają zapach papierosów

Miałem to samo. Najwięcej od fajek chłonie podsufitka. Po dwóch latach u mnie właściwie już nie czuć nic.

Opublikowano
Poczytaj sobie artykuły jak wygląda czyszczenie auta po palaczu, nie możliwe jest usunięcie w 100% tego, zapachu, kup ładny zapach do auta i żyj lub je sprzedaj, na pewno wymiana foteli nic nie zmieni :)
Opublikowano
Jeśli nie potrzebujesz tych wszystkich regulacji elektrycznych to ja bym spróbował przełożyć tylko siedziska (stelaż zostaje) i oparcia. Przy tej operacji od razu zamień prawy z lewym.

To tak się da? Jest gdzies jakiś poradnik, filmik?