Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , nigdzie nie moge znalesc odpowiedzi wiec zadam je tutaj moze ktos ma wiedze w tym temacie . Otoz PRZY KOLIZJI SILNIK DOSTAL W KOLO PASOWE i i ma bicie nawet po wymianie kola , dalem do mechanika speca od bmw na wymiane wału, ma dobre opinie choc pierwszy raz u niego robie wiec nie bede psioczyl na niego .po rozbiorce namowil mnie na prostowanie walu ze to tansze itd i tez bedzie to dzialac ze 535i nie jest kuty wal i ze to sie uda .ok . natomiast moj drugi mechanik , twierdzi ze nie da sie prostowac walu bez szlifowania ,a szlifowane przy prostowaniu mija sie z celem i nikt tego nie robi ....Prosze o porade bo namieszalo mi to w glowie 535i lift

to da sie to prostowac czy nie , no czy to bedzie dzialac

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
prostuje się wały, odkształcają się nie tylko przy mechanicznym zewnętrznym uderzeniu, ale na pytanie czy uda się go uratować, powinien odpowiedzieć Ci szlifierz po demontażu i zmierzeniu go, nie mechanik, tu też kłania się wiedza dotycząca konkretnego silnika/materiału wału, co można z nim zrobić itd..szlifierz który pracuje od lat w zawodzie, będzie to wiedział
Opublikowano
Ale przy takiej kolizji gdzie wał korbowy się zgiął to i blok pewnie jest uszkodzony? Jest w ogóle sens (finansowo) naprawiać taki zestaw???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktos już tu kiedys pisal ze w n55 nie ma sensu wkladac jakis regenerowanych walow bo to nie pojedzie. Zajedziesz wszystko w kilkaset kilometrow. Ale moze bedziesz wyjątkiem i to sie przyjmie to koniecznie daj znac na forum :mrgreen:

🙃🙃

Opublikowano

chlopak jest ogarniety i przedstawil mi iz wał ponoc w n55 nie jest kuty , co przy tak malym skrzywieniu od strony kola pasowego jest do uratowania ( , silnik bardzo ladnie pracowal ( tylko bicie na kole pasowym )

zobaczymy jak to wyjdzie , przejade kilkaset km i napisze jak to wyszlo cenowo i w jakosci , pozdr