Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie czy ktos ma link do dekielków ktore pasuja do tych kół ??

Koła zakupiłem z seryjnymi dekielkami z pod tego linku.

https://allegro.pl/oferta/kola-felgi-19-bmw-e60-e61-e63-e65-e38-e39-m5-m6-9043908255

Wszystkie dekielki pokazuje rozmiar 68mm x 65 albo 64 a tymczasem jak takie dekielki chcialem wepchac w te felgi to nie chca wejsc bo w srodku uchwyty sa za szeroko wzgledem otworu na dekielek ,srednica wejscia na dekielek jest mniejsza niz srednica uchwytow na dekielek.

Czy ktos moze ma takie kola i znalazl dekielki ktore pasuja ??? 19 cali kola styling 128.

Widze, ze duzo osob ma dekielki dobrane aczkolwiek napisalem i nikt nie podal linku, z mierzenia wychodzi 67-68 mm x 62-63 nigdzie nie widzialem takich dekielkow moze ktos znalazl jakies ktore da sie na sile upchac kupujac pierwsze lepsze z brzegu za 45 pln komplet 68-65 niestety nie pasuja nawet jak wpycham je na sile nie chca wejsc cale.

Zdjecie kol ponizej :

KOLA-FELGI-19-BMW-E60-E61-E63-E65-E38-E39-M5-M6.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To są chińskie felgi i nie ma co się dziwić, ze dekielki nie wchodzą. Cena to abstrakcja.

Opony na nic się nie nadają w tych rozmiarach.

Oryginalne 128 byś dostał oddał na renowację i kupił opony w odpowiednim rozmiarze, bo tu wszystko nie tak. Oddaj jeśli możesz.

Tylna felga nie podejdzie. Zbytnio wystaje. Jeśli mowa o e60, bo jak masz e92 to o felgach zapomnij.

Opony winny być 245/35 + 275/30 a nie jakieś wynalazki.

Opublikowano

Niestety ponizej 35 nie moge zejsc z racji na polskie drogi w mojej okolicy i krawezniki pod marketami co w mojej miejscowosci sa mega wysokie. 275 sie nie zmiesci opona w e92 z tylu w blotnik. 255 weszlo razem z felga na styk i praktycznie sie zrownalo z koncem ranta blotnika. Z przodu jest minimalnie miejsca jeszcze i mysle by dolozyc dystanse z przodu tylko by to swietnie sie komponowalo wszystko.

Ja za zestaw dalem 4300 pln (ostatnio sprzedawca podbil cene na 4999 ale na innych aukcjach nadal te kola kupi za 4200-4300) a opony jakie dostalem to Superia EcoBlue UHP 245 35 i 255 35. Budzet to bylo 4200-4300 pln na felgi (3000 pln) i opony (1300 pln) i akurat w tym budzecie te felgi i opony sie spiely idealnie. Jezdzi sie super nie mam problemow w deszczu czy przy predkosci 200+.

Na dziurach jest czasem troche slabo ale jakbym wybral 30 na tyl byloby jeszcze gorzej, dlatego zdecydowalem sie nie schodzic ponizej 35 przod tyl. 275 opona to wedlug mnie bardziej do E60, a do E92 to juz ciezko.

Co do dekielkow to seryjne bmw felgi maja 68 mm srednice zewnetrzna i te maja tyle samo ale srednica tych zatrzaskow w srodku jest mniejsza ciut niz 64-65 mm, dlatego szukam posiadaczy tych replik by napisali gdzie dorwali te dekielki i dali jakis link.

Opublikowano

Super bede bardzo wdzieczny mam dokladnie te same cale kola co on moze tylko inny model opon ale parametry na bank te same.

Jakby mial tyl 275 to by mial opony szersze minimalnie od felgi, a ma 255 tyl tak samo jak ja ,bo ma opone na rowno z felga idealnie, a nawet leciutki negatyw i sie wszystko mu pieknie chowa tak samo jak u mnie w e92, nawet bym rzekl, ze u mnie to juz ledwo ledwo weszlo , a u niego jeszcze ciut rezerwy zostalo.

Piekna sztuka e60 pewnie pre LCI ,bo te sa najladniejsze.

Opublikowano

Tak prelci, tylko z tylu lampy zmienione na lci, ale jest headup, komforty z wentylacją, troche pomodzona i fajnie sie jezdzi.

received-162285622448595.jpg

Opublikowano

67-68 mm średnica dekielka zewnętrzna ma oryginalny dekielek u mnie, a te maja 64 zewnetrzna. Dodatkowo sa na tasme samo przylepna i chyba nie maja uchwytów.

Za małe sa. Byc moze ma ten sam wzór co ja 128 styling repliki ale innej firmy.

Albo poprostu wsadzil mniejsze z zewnątrz, co pasują jedynie tam w środku.

Poszukam jeszcze trochę a jak bedzie lipa zamowie te co dales jak cos to odesle.

Opublikowano

Niestety, ale tu rację ma Ponta. Wszystkie te fejki maja swoje średnice i nie wiem czy w ogóle uda Ci sie dopasować jakikolwiek dekielek od bmw. Dlatego naklejasz na srebrny kapsel, który dostałeś z felgami, logo bmw. Tu masz 67mm:

https://allegro.pl/oferta/bmw-naklejka-emblemat-znaczek-67mm-na-kolpak-klape-10988396023

Zamiast taśmy daj porządny klej i bedzie trzymać. Ewentualnie odezwij się do tego goscia, o ktorym pisałem niżej.