Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki Panowie, może ich tam przycisnę. Jak znajdą dla mnie HUDa to dam im jeszcze szansę.

W ogóle, macie już swoje auta?

HUD w ID8 kryję się w opcji "BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnym" za 4600

• Odpowiedzi 330
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

HUD w ID8 kryję się w opcji "BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnym" za 4600

O kurde, faktycznie, HUD wrócił, przez chwilę tam tego nie było. Dzięki za zwrócenie uwagi.

W każdym razie, obejrzałem sobie auto z ID8 (i4), nie ma aż takiej dramy, ta klima trochę boli, do przeżycia.

Podpisałem papiery do zamówienia. Teraz tylko czekać....

Opublikowano

O kurde, faktycznie, HUD wrócił, przez chwilę tam tego nie było. Dzięki za zwrócenie uwagi.

W każdym razie, obejrzałem sobie auto z ID8 (i4), nie ma aż takiej dramy, ta klima trochę boli, do przeżycia.

Podpisałem papiery do zamówienia. Teraz tylko czekać....

Gratulacje ! Jaki termin odbioru ? Podziel sie specką co zamówiłeś :)

Moja w końcu wylądowała w Niemczech w tamtym tygodniu, powinienem odebrać w pierwszej połowie września :)

Opublikowano

Moja w końcu wylądowała w Niemczech w tamtym tygodniu, powinienem odebrać w pierwszej połowie września :)

W papierach jest Marzec 2024 :( ale to chyba tak z przezorności, rozmowy były o czwartym kwartale 2023.

A specyfikacja - https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/fjaodbux. Ogółem to tak jak chciałem, bez mkowych foteli i szyberdachu, a tak to wrzuciłem większość opcji. Mam nadzieję, że Thundernight wygląda dobrze na żywo, w testówce miałem Niebieski Portimao, o ile ładny, to niebieskie auto już miałem :P

Opublikowano

W papierach jest Marzec 2024 :( ale to chyba tak z przezorności, rozmowy były o czwartym kwartale 2023.

A specyfikacja - https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/fjaodbux. Ogółem to tak jak chciałem, bez mkowych foteli i szyberdachu, a tak to wrzuciłem większość opcji. Mam nadzieję, że Thundernight wygląda dobrze na żywo, w testówce miałem Niebieski Portimao, o ile ładny, to niebieskie auto już miałem :P

Fajny konfig, ciekawe jak fiolet z czarnymi dodatkami bedzie sie prezentował.

Strasznie podrożały te auta, chyba bym się nie zdecydował jak bym miał teraz zamawiać. Pamiętam że jak jak m240 pojawila sie w konfiguratorze rok temu to podstawa kosztowala 250k, teraz prawie 10k więcej, nie wspominam o dodatkach..

Udało Ci się jakiś rabat wyrwać ?

Opublikowano

Fajny konfig, ciekawe jak fiolet z czarnymi dodatkami bedzie sie prezentował.

Strasznie podrożały te auta, chyba bym się nie zdecydował jak bym miał teraz zamawiać. Pamiętam że jak jak m240 pojawila sie w konfiguratorze rok temu to podstawa kosztowala 250k, teraz prawie 10k więcej, nie wspominam o dodatkach..

Udało Ci się jakiś rabat wyrwać ?

Inflacja ¯\_(ツ)_/¯ Podobnie wyposażone S3 kosztuje niewiele mniej. Dostałem rabat 9%. Ale, auto może zdrożeć do 3%, ale nie musi, ale może, więc pewnie zdrożeje. W sumie to sprzedający powiedział, że BMW zastrzega sobie prawo nawet do 10% zwyżki, ale jak mam podpisane zamówienie to maks 3% mogą mi 'dowalić'. Po prostu :roll:

No ale nikt mnie nie zmuszał, jasno mi powiedziano co się może wydarzyć, trafiłem (póki co) na jakiegoś rozsądnego sprzedającego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko dla tych co już odebrali auto.

Jutro byłem umówiony na odbiór auta a tu telefon od dealera, że jest akcja serwisowa i nie mogę odebrać dopóki nie naprawią. Żenująca sprawa. Podobno cos z podsufitką, kod akcji 0051470500. Wiecie coś więcej na ten temat ? Jakieś problemy u Was ?

Opublikowano

No i ja sie w końcu doczekałem :lol:

Wrażenia na szybko: lakier jest fenomenalny, środek dwie klasy wyżej niż w serii F.

Teraz jeszcze PPF + lotka na klapę

Dla tych co sie zastanawiają ile to mniej wiecej trwa:

Zamówiony - wrzesien 2021

Status 150 - 25 maj 2022

Vin- 1 czerwca 2022

Status 160 - 16 czerwca 2022

W transporcie MX - 10 lipca

Przyplyniecie DE - 11 sierpnia

Transport Kleszczow - 19 sierpnia

Gotowy do odbioru - 25 sierpnia

Foty na szybko:

IMG-1928.jpg

IMG-1927.jpg

IMG-1930.jpg

Opublikowano

Gratulację ;-) Super ten kolor na zdjęciach wygląda. Jeszcze bardziej będzie mnie męczyło czekanie :(

W ogóle, ostatnio dostałem telefon z salonu, że auto które miało być dostarczone 3-4 kwartał 2023 ma nagle status do produkcji na ostatni tydzień września, tego roku xD Mam nadzieję, że to nie jest żart.

Opublikowano

No i w końcu po 11 miesiącach mam swoje m240 xi coupe. Całe czarne oprócz felg. Jest genialne. Jedyne niedogodności to brak schowka na okulary przy lusterku i trochę mało czule hamulce. Spróbuje zamieścić fotki

nie umiem jednak dodać zdjęcia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na niemieckim forum BMW był post o tym. Ponoć sama naprawa jest szybka, odkręcenie dwóch śrub. Pytanie czy wszystko mają.

Stan faktyczny:

W bardzo rzadkich przypadkach mocowania podsufitki w słupkach c mogą się poluzować na skutek zadziałania kurtynowej poduszki powietrznej.

Działanie - poprawienia mocowania.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Udalo wam sie gdzies znalesc opony zimowe 19' mieszane z homolgacja ? Podzwonilem po dealerach i nikt nic nie ma, tylko komplety kół. W sklepach online też mi sie nie udalo nic znaleść.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udalo wam sie gdzies znalesc opony zimowe 19' mieszane z homolgacja ? Podzwonilem po dealerach i nikt nic nie ma, tylko komplety kół. W sklepach online też mi sie nie udalo nic znaleść.

Czy na pewno dobrze szukasz? bmw swoje komplety kół sprzedaje z Continental Winter Contact TS860S SSR*.

https://www.oponeo.pl/dane-opony/continental-wintercontact-ts-860-s-225-40-r19-93-h-run-on-flat-xl-fr---qr-code#396916940

https://www.oponeo.pl/dane-opony/continental-wintercontact-ts-860-s-255-35-r19-96-h-run-on-flat-xl-fr---qr-code#400126116

Zrzut-ekranu-2022-10-7-o-13-27-44.png

Opublikowano

Czy na pewno dobrze szukasz? bmw swoje komplety kół sprzedaje z Continental Winter Contact TS860S SSR*.

https://www.oponeo.pl/dane-opony/continental-wintercontact-ts-860-s-225-40-r19-93-h-run-on-flat-xl-fr---qr-code#396916940

https://www.oponeo.pl/dane-opony/continental-wintercontact-ts-860-s-255-35-r19-96-h-run-on-flat-xl-fr---qr-code#400126116

Zrzut-ekranu-2022-10-7-o-13-27-44.png

Tak, run flaty są dostępne. Z tym, że w moim aucie fabrycznie są założone non RF i takie też bym chciał założyć u siebie. Na tym screenie z konfiguratora kół który podałeś też są non RF.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na tym screenie z konfiguratora kół który podałeś też są non RF.

Gdzie? legenda jasno mówi ze są tylko i wyłączenie ROF na tym zrzucie. Pierwsza ikona od prawej to RSC (Opona typu Run-flat).

Gdybyś zaznaczył że szukasz zwykłych opon od razu było by łatwiej, nie czytam Ci w myślach.

Jeśli chcesz używać fabrycznych felg i mieć ogumienie mieszane to zostają Ci tylko opony ROF bo jako jedyne mają homologacje. Jak nie chcesz ROF to musisz kupić 4 x taką samą felgę i wtedy podobno możesz założyć zwykłe niehomologowane opony.

Odsyłam do https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=86&t=242171&p=2856702&hilit=xdrive+opony#p2856702 bo sam ekspertem nie jestem ale już 100 stron o tym napisali.

Opublikowano

Z ciekawości, z homologacją BMW? A nie możesz kupić jakichś innych o takim samym rozmiarze/indeksie prędkości? W ogóle, wybaczcie ignorancję, opony mają homologacje producenta teraz?

Ok, doczytałem sobie, faktycznie są, do M240 jeszcze pasują jakieś 18, przynajmniej według konfiguratora. W sumie to na zimę/śnieg to chyba nawet lepsza opcja.

Opublikowano
To znaczy ze nie mozna kupic opon innych niz od BMW i ich zamontowac?

Ja mam doświadczenia z poprzednich wizyt serwisowych gdzie na przeglądzie zaznaczali, że mam opony bez homologacji BMW. Nie chciałbym żeby mieli się do czego przyczepić w razie jakiejś naprawy gwarancyjnej, dlatego wolałbym kupić opony z homolgacją. Komplet mieszany bez run flat z gwiazdką jest praktycznie nie do kupienia w tym momencie. A nie mam zamiaru wydawać 15k na komplet kół więc pewnie kupie normalne opony.