Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy po wymianie czujników poziomowania xenona trzeba robić ich adaptacje na kompie :?: pytam ponieważ po ich wymianie i ustawieniu lamp na SKP co trzecie auto które mijam w nocy mruga długimi w moją stronę ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba. Jedź na stację i niech Ci sprawdzi to jeszcze raz

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to za czujniki? Sprawne na 100%?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Co to za czujniki? Sprawne na 100%?

Oba czujniki są nowe ,z tyłu febi (ori bmw) a z przodu zamiennik .. przedni odkręciłem z wahacza i ruszając ramieniem światła reagują... byłem na skp je ustawic ponownie i diagnosta stwierdził że wszystko w porządku..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze jest opcja że kierunek jest źle ustawiony i lampy skręcają w lewo i się ludzie na te odcięcie załapują . Pojedź sobie w nocy na jakiś plac czy parking płaski gdzie na końcu jest ściana na której będzie widać jak to świeci . Weź sobie kij od miotły albo miarkę . ustaw auto tak 30 metrów od ściany i zmierz czy linia pozioma świateł jest wyżej niż soczewki w lampach czy niżej . Poproś też kolegów albo nie wiem może sam ważysz sporo i usiądź na brzegu bagażnika i zobacz czy lampy się opuszczą . To następuje na tyle szybko że tyle co usiądziesz albo ze znajomymi to odrazu się skoryguje .
Opublikowano
Diagnosta stwierdził że lewa strona świeci idealnie natomiast w prawej ,,skończyła" mu się regulacja w poziomie ale powiedział że tak ma być.. Co do czujników to mają one zwłokę czasową około 5s (próbowałem na przodzie ) a z tyłu jak siadam do bagażnika to odnoszę wrażenie że nic się nie dzieje.. może za lekki jestem :lol: dziwne bo z tego co wiem to jakby któryś był uszkodzony to lampy by świeciły maksymalnie w dół :?:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to masz odpowiedź czemu świecisz po oczach wszystkim z przeciwka . Opcji jest kilka . Uszkodzona regulacja w lampie . Może źle złożona . Co do tego opadnięcia to nie jestem pewien . Robią test góra dół po włączeniu ?
Opublikowano
No to masz odpowiedź czemu świecisz po oczach wszystkim z przeciwka . Opcji jest kilka . Uszkodzona regulacja w lampie . Może źle złożona . Co do tego opadnięcia to nie jestem pewien . Robią test góra dół po włączeniu ?

Tak robią test lekko Ida w dół i do góry.. regulacja pozioma w lampie jest sprawna bo regulacja dziala tylko że jest na max prawa lampa skrecona do prawej strony ale nie jest idealnie tak jak diagnosta powiedział ale nic z tym się nie zrobi i musi tak być stwierdził..juz nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić..