Skocz do zawartości

e60 zmiana navi radia z business na professional kodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zamieniłem swoja navi i radio mask business na CCC LCI professional z 2007r z panelem na 8 przycisków

Moje auto to e60 2003r w serii business i HIFI (na auxie muzyka dość dobrze grała)

I mam teraz dwa problemy

1. Dźwięk muzyki jest dużo gorszy, mimo, że dopisałem opcję 609 i wybierałem gdzie się dało opcję HIFI (było ustawione na stereo) dalej bez rezultatu Może czegoś nie do kodowałem ?

2. Panel klimatronika poliftowy podpięty powoduje uruchamianie wentylatora klimy na maxa i nie wiem co jest grane..

3. Czy były różnice w radiu/navigacji dla wersji podstawowej audio czy np wychodziło CCC pod stereo, pod HIFI i pod TOP HIFI ? czy to nie ma znaczenia ?

Opublikowano

Udało mi się poradzić z większością problemów

1. Trzeba było w wielu pozycjach zaznaczyć odpowiednią opcją Hifi zamiast stereo

3. CCC jest takie same dla każdego zestawu nagłośnienia

2. Częściowo sobie z tym poradziłem bo skorzystałem z opcji przepięcia kabla PIN 21 ale to połowiczna robota bo

RAZ nie działa klimatyzacja (podobno trzeba w kodowaniu ustawić sprzegło klimatyzacji na nicht_active ale co jak i gdzie to już nikt nie raczy napisać... i nie wiadomo czy to to)

DWA są błędy klimatronika nie do skasowania

TRZY Pojawia się błąd service i MIKROFIL zamiast przebiegu to są kreski i nie da się skasować ani zresetować

Ktoś coś podpowie pomoże ? To się stało po wymianie panelu klimy HIGH pre LCI na HIGH LCI

Opublikowano

Mały apdejt

Po pogrzebaniu w module IHKA udało się odpalić klimatyzację która już działa na żądanie przycisku oraz udało się uruchomić dodatkową pompkę wody która jak się okazało również działa wraz z tymi zmianami po kodowaniu wrócił zakres serwisowy mikrofiltra ale nie na długo. Niestety po jeździe znowu pojawił się serwis i mikrofiltr znowu ma kreski...

W module klimy są błędy:

E71D Botschaft (KCAN: Status Klima SH/ZH Zusatzwasserpumpe, 2EC)

E720 Botschaft (KCAN: Status Solarsensor, 3D3)

Ale pomimo tych błędów nawiew, klima, pompka wody działa no oprócz tego problemy z serwisem mikrofiltra

Ktoś coś ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa rozwiązana po kilku godzinach grzebaniu w NCS.

Trzeba było wydokować z zegarów Filtr kabinowy i sprawa filtra rozwiązana

Oraz poustawiać dobrze kwestie dodatkowej pompki wody w module IHKA, aby nie waliło błędem pompki webastwo i wszystko działa i nie sypie błędami

Pozostał solar sensor oraz AUC (auc pali się od zawsze) natomiast w kwestii solar sensor nie widzę zbytnio różnic w działaniu

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Sory ze odkopuję temat ale uporałeś się z błędem E720 solar sensor? Walczę z tym samym i zabarzzo nie wiem jak ugryźć temat, z góry dzięki za pomoc
Opublikowano
Sory ze odkopuję temat ale uporałeś się z błędem E720 solar sensor? Walczę z tym samym i zabarzzo nie wiem jak ugryźć temat, z góry dzięki za pomoc

HELLA_RLSS_CAN na nicht