Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, ponoć brakuje jakiegoś kabelka, tak twierdził poprzedni właściciel - czy to tylko to ? Kierownica jest wielofunkcyjna, przyciski od radia, tempomatu działają, a brak klaksonu i świeci błąd poduszki.. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu..
Opublikowano
Żadnych innych propozycji rozwiązania problemu ? Nie chciałbym wybulić na zakup taśmy, jeśli nie do końca przekonany jestem o tym, że to właśnie to..
Opublikowano
Żadnych innych propozycji rozwiązania problemu ? Nie chciałbym wybulić na zakup taśmy, jeśli nie do końca przekonany jestem o tym, że to właśnie to..

Jedyna rada to sprawdzic na kompie

Xdrive

Koder

Opublikowano
no tak wszystko mozna sprawdzac na kompie ale oczywiscie to zawsze kosztuje, " e46 " mozesz mi podac adres jakiegos dobrego serwisu bmw w poznaniu?? zeby bylo o wiele taniej niz u dealera. nie chce wydawac 100 zl za usuniecie kontrolki airbagu srednio co miesiac. jesli masz jakis dobry serwis to mi go polec. z gory dzieki :)
Mercedes CLS 55AMG :twisted:
Opublikowano
no tak wszystko mozna sprawdzac na kompie ale oczywiscie to zawsze kosztuje, " e46 " mozesz mi podac adres jakiegos dobrego serwisu bmw w poznaniu?? zeby bylo o wiele taniej niz u dealera. nie chce wydawac 100 zl za usuniecie kontrolki airbagu srednio co miesiac. jesli masz jakis dobry serwis to mi go polec. z gory dzieki :)

Moim zdaniem "dziadek" z OSSO koło stadionu Lecha jest najlepszy. Jesli kolega chce to zapraszam do siebie na polanke, mam interfejs mozemy zobaczyc co to za blad. Jesli sprawa sie tyczy airbag posazera to moge podlutowac gdzie trzeba za przyslowiowego browara (to akurat przerabialem juz u siebie) ;) Pozdrawiam serdecznie

Xdrive

Koder

Opublikowano
To na 100% taśma w kierownicy. Mam to samo.

Witam jak kolega pisze ale taśma jes do naprawy i bez problemu idzie ją polutować . :idea:

Opublikowano
To na 100% taśma w kierownicy. Mam to samo.

Witam jak kolega pisze ale taśma jes do naprawy i bez problemu idzie ją polutować . :idea:

Tasmy sie raczej nie lutuje, mialem na mysli blad airbag pasazera

Xdrive

Koder

Opublikowano
Moim zdaniem "dziadek" z OSSO koło stadionu Lecha jest najlepszy. Jesli kolega chce to zapraszam do siebie na polanke, mam interfejs mozemy zobaczyc co to za blad. Jesli sprawa sie tyczy airbag posazera to moge podlutowac gdzie trzeba za przyslowiowego browara (to akurat przerabialem juz u siebie) Pozdrawiam serdecznie

chetnie sie spotkam "e46", ale poki co nie mam czasu jesli tylko bede wolny dam znac. bo szczerze mowiac coraz bardziej mnie wnerwia ta czerwona diodka... pierwszy realny termin to przyszly tydzien jakos wtorek albo sroda.

pozdrawiam

Opublikowano
Moim zdaniem "dziadek" z OSSO koło stadionu Lecha jest najlepszy. Jesli kolega chce to zapraszam do siebie na polanke, mam interfejs mozemy zobaczyc co to za blad. Jesli sprawa sie tyczy airbag posazera to moge podlutowac gdzie trzeba za przyslowiowego browara (to akurat przerabialem juz u siebie) Pozdrawiam serdecznie

chetnie sie spotkam "e46", ale poki co nie mam czasu jesli tylko bede wolny dam znac. bo szczerze mowiac coraz bardziej mnie wnerwia ta czerwona diodka... pierwszy realny termin to przyszly tydzien jakos wtorek albo sroda.

pozdrawiam

Ten pan z tym znaczkiem to pomylił forum. :nana:

Opublikowano
Ten pan z tym znaczkiem to pomylił forum

hehe gdzies juz pisalem ze przepraszam wszystkich za moj znaczek:P ale mercedesy kocham a do bmw powoli sie przekonuje moze kiedys zmienie ten znaczek:) ale przynajmniej teraz jest oryginalniej :mrgreen:

pzdr wielbicieli BMW i MERCEDESÓW:)

ps.trzeba byc wszechstronnym a nie ograniczac sie do jednej marki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie.. Dokonałem wszelkich niezbędnych kontroli tej nieszczęsnej kierownicy, pogrzebałem trochę na tym forum, na realom-ie też, a również na stronach z częściami na motoallegro i oto rezultat moich poszukiwań.. Wydaje mi się, że brak u mnie jest takiego kabelka - widocznego na zdjęciu.

Czy to może by powód takiego zachowania kiery ? Jak ten kabelek się dokładnie zwie ? I gdzie taki kabelek można ewentualnie nabyć? Czyżby pozostało tylko ASO ?

http://photos.allegro.pl/photos/400x300/13/1382/138274/13827487/138274873_2

Opublikowano

Sorki, jeszcze raz to zdjęcie z kabelkiem :) To ten taki brązowy ze środka, z widoczną wtyczką na końcu..

http://img227.imageshack.us/img227/9692/airbagte7.jpg' alt='airbagte7.jpg'>

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Wszystkie moje poszukiwania nie daja rezultatu.. Prawdopodobnie ten kabelek jest na stale razem z poduszka, i jest niewyjmowalny, w co mi sie jakos nie chce wierzyc..Ale fakt faktem, ze ogladalem u jednego kolesia kompletna taka poduche i faktycznie tak na spokojnie to wyjsc nie chciala.. A wlasciciel AIRBAGu oczywiscie nie pozwolil na jakies bardziej drastyczne formy eksperymentow /w sumie sie mu nie dziwie, bo przeciez moglem ja uszkodzic :)/ Czy ktos to moze potwierdzic, ze ten kabel jest na stale z poduszka ? :modlitwa:
Opublikowano
Moim zdaniem brazowy kabelek jest od klaksonu. Jesli miałes cos majstrowane przy poduszce, to nawet nie zastanawiaj sie tylko kup nową

Xdrive

Koder

Opublikowano

a mnie sam klakson nie dziala :?

trabka działa - sprawdzona

jak naciskam na kierownicy to "cyka" przekaznik.. ktoś coś wie ? :modlitwa:

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg