Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zacznij od samego slupka A.

Oslone slupka ciagnij w kierunku podsufitki az spadnie ze spinek i wyjdzie z deski. Do zalozenia z powrotem wyjmij spinki z karoseri i umiesc w .

Potem wloz oslone slupka w deske w pozycje docelowa i obserwuj spinki z zewnatrz auta aby trafily na otwory w karoserii. Sa 2 spinki plastikowe i 1 metalowa na samej górze.

• 2 lata później...
Opublikowano

Naszło mnie na wymianę podsufitki na czarną m-pakiet. Demontaż samej podsufitki bez problemu ale stanąłem na elementach które zasłaniają szyberdach. Ktoś to demontował??? Nie mam pomysłu jak to zrobić.

podsufitka.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

O to chodzi? Niestety skrypt ladujacy pliki graficzne tu na forum jest jakis lipny bo jakosc siada.

Porwales sie na niezla robote Ci powiem. 🙂

Screenshot 2023-12-29 at 11-03-12 54 10 050 Removing and installing_replacing mechanism for floating headlining.jpg

A zanim zrobisz to, musisz zrobic dwie inne rzeczy. 🙂

Screenshot 2023-12-29 at 11-10-24 54 10 260 Removing_installing panorama glass roof.png

Screenshot 2023-12-29 at 11-11-17 54 10 170 Removing and installing front glass slide_tilt sunroof panel.png

Edytowane przez mmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znajdz kumatego blacharza, wydrukuj mu te instrukcje i z glowy. Serwis bierze za byle co kupe kasy, a do tego tam pracuja czesto kompletne matoly bez doswiadczenia.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki mmw. Faktycznie masa roboty. 

Zastanawiam się czy najpierw nie spróbować prostszej ale kowalskiej metody. Myślałem aby rozciąć dremelkiem szarą osłonę mniej więcej na środku wzdłuż i wyciągnąć dwie połówki. Później spróbowałbym wsadzić lekko zgiętą nową czarną osłonę na swoje miejsce.

Widząc na żywo tą osłonę wychodzi na to, że trzyma się tylko na czterech plastikowych zaczepach i wydaję mi się że wystarczy trafić w cztery rowki. Nic nie ryzykuję ( bo i tak muszę zdjąć szarą), a mogę zaoszczędzić masę pracy.