Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Kupiłem kabel z przejściówką 20pin->ELM327 i niebieski mini BT ELM327 ODBII ale po sparowaniu i próbie połączenia w bimmer-tool (na androida)

wywala mi błąd "nie mogę wykryć ECU". Czy ma ktoś jakąś radę? Czy może polecić działającą apkę i ELM327 najlepiej bluetooth?

Proszę o jakąś radę czy podpowiedź jak najłatwiej odczytać błędy i dane czujników na bieżąco z E39. (530D 1999 - wejście 20pin pod maską)

Opublikowano

Podobno przedliftowe E39 diesle nie są kompatybilne z OBD - to by wyjaśniało mój problem z połączeniem/wykrywaniem EDU. Czy może to ktoś potwierdzić?

Jak jest najłatwiej przeczytać błędy w przedliftowym E39 530D 1999?

• Moderatorzy
Opublikowano
Ani przed ani polift 530D nie posiada transmisji OBD2, tylko gniazdko. Błędy INPA lub PASOFT, ale różne kable. Do błędów wolę osobiście pasoft, szybko i zrozumiale opisanie. Można przeskanować całe auto jednym klawiszem lub wybrać z listy konkretny moduł.
  • 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Pokaż zdjęcie tego kabla co nie działa.

Pasoft też się przydaje, ale to inny interfejs i nie da rady zrobić tym diagnostyki live data.

Opublikowano

20pin -> bluetooth ELM327 mini mi nie działał:

bt-obd2-elm327.jpg

Co mi zadziałało to 20pin->INPA K+Dcan -> USBmini podłączone do androida i aplką bimmer-tool lite:

kabel-kdcaninpa-640x480.jpg

(pokazało między innymi, błędy, ciśnienie w dolocie i temperaturę live)

@Fuser jeszcze raz dzięki za pomoc.