Skocz do zawartości

Stuki przy przyspieszaniu + wibracje 140km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Szukałem tematu na forum lecz nie znalazłem dlatego zakładam temacik.

Mianowicie w mojej bmce ostatnimi czasy zauważyłem że podczas przyspieszania od zera( chodzi mi o dynamiczne ruszenie z miejsca) coś wali z przodu auta nie są to stuki metaliczne ale stuki i czuć to aż na kierownicy tak jakby koła boxowały góra dół. Dodam że również są drgania na kierownicy minimalne ale są najczęściej przy prędkościach 80-140. Dodatkową bolączka jest to że auto przy 140 wpada w jakieś wibracje trzęsie budą. Zostały wymienione wszystkie tuleje na sankach, most tylny, wał po regeneracji, półoś tylna regeneracja przednia prawa nowa, łożysko prawe tylne + wszystkie posprawdzane, nowe tarczę przod . Proszę o pomoc jeżeli ktoś się z czymś takim spotkał. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
koła opony ,felhi oryginalne czy jakieś pierścienie centrujące? a może jakaś dokładka dystansów ,trzeba zacząć od najtańszych rzeczy najpierw wtwarzanie kół
  • 1 rok później...