Skocz do zawartości

E60 LCI, 2008r., 520D, n47d20a, 177KM / falowanie obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz co , tu chodzi o to że powietrze za Turbo leci na boki...

Zimno....????......może coś od niskiej temperatury kurczy się i nie ma odpowiedniej szczelności???

Musisz obejrzeć przewody idące z i do intercoolera.

Jak sam widzisz , przyczyn może być wiele. Myślę ,że test wpuszczenia dymu załatwił by sprawę...

Pisałeś wcześniej ,że wymienisz uszczelki od rur powietrza przy turbo , zrobiłeś to ....???

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wiesz co , tu chodzi o to że powietrze za Turbo leci na boki...

Zimno....????......może coś od niskiej temperatury kurczy się i nie ma odpowiedniej szczelności???

Musisz obejrzeć przewody idące z i do intercoolera.

Jak sam widzisz , przyczyn może być wiele. Myślę ,że test wpuszczenia dymu załatwił by sprawę...

Pisałeś wcześniej ,że wymienisz uszczelki od rur powietrza przy turbo , zrobiłeś to ....???

Właśnie przy niskiej temperaturze i ewentualnym kurczeniu chyba pojawia się sczelność, bo wówczas alarm nie występuje.

Zrobiłem w tym sezonie sporo rzeczy przy tym silniku ale tych uszczelek na rurach ostatecznie nie wymieniłem. Ale chyba pora to zrobić i zobaczymy czy kiedy temperatury się podniosą znów będzie pojawiał się błąd.