Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy,

Mam pytanie odnośnie alternatora - a nie mogę znaleźć satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.

E46 320i (150HP R6 1998 r.)

Aktualnie posiadam alternator 90A Bosch'a o numerach: 0123325010

alternator-bosch.jpg

Mam małe problemy z napięciem - często spada, obroty przez to falują i auto czasem zgaśnie przy zjeżdżaniu z obrotów. Nie chcę bawić się w regenerację (2 lata temu wymieniony regulator). Z silnikiem wszystko w porządku.

Prosiłbym o odpowiedź, czy taki alternator by pasował ? (Według realoem tak)

Bosch 120A (12311432986)

alternator-bosch.jpg

Niepokoi mnie rozstaw mocowań oraz sama wtyczka.

- Czy ktoś wykonywał taką operację i jest w stanie potwierdzić, że będzie można zamontować ten większy alternator ?

- Oraz czy sama wtyczka nie robi tutaj różnicy ?

W jednym z tematów widziałem, że ktoś wykonał taką operację. Jednak nie mam szczegółów co do silnika i modeli alternatorów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź mocowanie swojego alternatora. Jeśli jest do gratulacji tzw fasolkach to jest szansa że problem z montażem się rozwiąże.

Nie wiem jak to jest w tym silniku ale pewnie masz napinacz A alternator mocuje się na stale i nie będzie możliwości montażu innego alternatora. Chyba że wymienisz wszystko z uchwytem jeśli też taki jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii