Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymieniłem kompletne hamulce z tyłu w tym tarcze, klocki, szczęki z tyłu. Mechanik po próbie regulacji na dole w kole mechanizmu rozporowego stwierdził, że nie da się bardziej bo koło się blokuje i problem jest przy dźwigni- czy tam też jest jakaś regulacja i ile z tym roboty ? zbliża mi się przegląd, on ma problemy zdrowotne i chcę to jakoś ogarnąć :-)

A6 C6 2011r. 3.0 TDI Quattro

BMW E61 2006r. 3.0D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie macie Google youtuba nic trudnego wpisać w wyszukiwarce

Pozdrów mechanika musi być dobry jak z linka nie dał rady :cool2:

Opublikowano
jest problem z tym mechanizmem, dokonał wszelkich regulacji i przy dźwigni i przy kole i nie ma efektu stąd moje pytanie co dalej - czego ewentualnie szukać ? Mechanik nie jest kretynem wierz mi :-)

BMW E61 2006r. 3.0D

Opublikowano
To dziwne ja to robiłem rok temu i naciągałem według tego filmu. Wiadomo jak się wszystko poukładało to musiałem jeszcze raz regulować i do dziś spokój. Może same okładziny recznego źle założył bo wygladaja podobnie ale się różnią.
Opublikowano
Kiedyś robiłem kompletną wymianę tylnych hamulców, szczęki wziąłem jakieś tanie myśląc - w końcu to tylko ręczny. Po montażu zabrakło mi regulacji w bębnie żeby je ustawić pod siebie - ręczny trzymający na 3-4 ząbku. Okazało się że jak je wyciągnąłem z powrotem i porównałem ze starymi zużytymi to okazały się takie same lub nawet cieńsze bo były zrobione z cieńszego materiału. Zamówiłem ATE i po montażu zero problemów.
Opublikowano
założyłem ATE - sam zawsze kupuje części i na nich nie oszczędzam, zestaw dobrany był dobrze. Jutro rozbierze jeszcze raz wszystko i sprawdzi o co chodzi.

BMW E61 2006r. 3.0D