Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie rozbilem auto:(3 misiace je mialem, policja zabrala dowod na dodatek okazalo sie ze panewki sa do wymiany ciekawe co z walem, i nie wiem co robic czy auto wyrejestrowac- zlomowac pchac na czesci czy moze komus sprzdac za grosze. Acha kupilem auto od znajomego i jescze nie jest przerejsrtowane na mnie ubezpieczenie tez jest jego. Nie wiem co dalej robic mam spisywac z nim umowe czy niech on je wyrejestruje co najlepiej zrobic zeby sie oplacilo

E 30 87 320i

kajak
Opublikowano
Witam auta nie sprzedaż bo nie masz dowodu rejestracyjnego a zeby odzyskać dowód to musisz zrobic remont i musi przejść badanie diagnostyczne to zaostrzone bo powypadkowe, wybór należy do ciebie, :think:
Opublikowano

Nieprawda. Ja w identycznej sytuacji sprzedalem samochod BEZ dowodu rejestracyjnego. Niektore WK wymagaja tylko zaswiadczenia z dotychczasowego WK, ze samochod jest tam zarejestrowany, ale to zalatwia juz nowy wlasciciel.

Co do wyrejestrowania: nie ma takiej mozliwosci. Wyrejestrowac mozna tylko wtedy, gdy samochod oddaje sie na zlom, albo gdy zostal skradziony.

W innym wypadku (np. sprzedazy) na obecnym wlascicielu ciazy obowiazek zarejestrowania pojazdu i placenia polisy OC - niewazne, czy samochod jezdzi, czy nie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nieprawda. Ja w identycznej sytuacji sprzedalem samochod BEZ dowodu rejestracyjnego. Niektore WK wymagaja tylko zaswiadczenia z dotychczasowego WK, ze samochod jest tam zarejestrowany, ale to zalatwia juz nowy wlasciciel.

Co do wyrejestrowania: nie ma takiej mozliwosci. Wyrejestrowac mozna tylko wtedy, gdy samochod oddaje sie na zlom, albo gdy zostal skradziony.

W innym wypadku (np. sprzedazy) na obecnym wlascicielu ciazy obowiazek zarejestrowania pojazdu i placenia polisy OC - niewazne, czy samochod jezdzi, czy nie.

Witam super tolerancyjny masz WK który rejestruje auto bez dowodu rejestracyjnego. Co innego z kasacją dowód leży po zabraniu przez polcje w WK wystarczy wtedy kwitek o złomowaniu auta.

Opublikowano

Napisales ze kupiles je od znajomego( ale czy mieliscie jakas umowe) bo teraz "wypadek" jest na konto jego( bo pisales ze nei przerejestrowales jeszcze samochodu) wiec dales ciala na calej lini-wszytsko jest n akonto znajomego bo jak ci sprtzeadal-to tymas zobowiazek pod kara pieniezna na przerejsetrowanie auta w cioagu miesiaca na siebie i przepisanie lub wykup OC. A zadaniem sprzedajacego jest zgloszenie z umowa sprzeadzy w urzedzie ze zbyl auto na zecz innej osoby.Wiec z tego wynika ze tak naprawde nie bylo zadnej tranzakcji kupna-sprezdazy i WsZYSTKO JEST NA KOnto SPRZEDAJACEGo.

Jest to sytuacja raczej postaci -pozyczenia samochodu od znajomka( ale przyslowie mowi dziewczyny, samochodu i szczotki do zebow sie nei porzycza) Ty nic nie zalatwisz teraz bo dowod nie jest na ciebie i znajomy ma teraz PROBLEM NIE TY

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano

Witam super tolerancyjny masz WK który rejestruje auto bez dowodu rejestracyjnego. Co innego z kasacją dowód leży po zabraniu przez polcje w WK wystarczy wtedy kwitek o złomowaniu auta.

To nie moj urzad jest taki tolerancyjny, takie sa odgorne przepisy.

Inaczej nie moglbys sprzedac rozbitego samochodu, ktory ma zatrzymany dowod przez policje, tylko musialbys go za wszelka cene naprawic. Po prostu dowod rejestracyjny nie jest jedynym dokumentem potwierdzajacym wlasnosc pojazdu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
moze wy znacie kogos kto skupuje auta jakis skup wiem ze sa takie firmy przyjezdzaja ogladaja autu i biara ale ma bmk jest stara 87 i nie wiem czy beda zaiteresowani
kajak